„Je jasné, že jsme chtěli rozhodnout sérii už v Plzni. Bohužel se nám to nepodařilo. Jsme ale rádi, že jsme po základní části udrželi osmé místo a máme na ten poslední zápas domácí výhodu. Všichni půjdou na krev. Jeden postoupí, druhý bude mít po sezoně. Je potřeba nechat na ledě úplně všechno," burcuje gólman Vítkovic Patrik Bartošák.

„Zatím v sérii platilo, že kdo hrál doma, slavil. Snad to tak i zůstane. Budeme ale hlavně potřebovat podporu fanoušků. Věříme, že ti naši nám dokáží vytvořit stejnou atmosféru, jako ti plzeňští pro svůj tým. Pomůže nám teď každý hlas. Bylo by skvělé, pokud by zažili hráči Plzně v Ostravě stejné peklo, jako my zažili u nich," dodal Bartošák.

„V Plzni bylo ďábelské prostředí, silně nepřátelské. Pociťovali jsme to na každém kroku, i před zápasy. Jejich fanoušci byli dalším hráčem na ledě. Dokázali na nás vytvořit tlak. Na české poměry až netypický velký. Pátý zápas je tak výzva nejen pro nás trenéry a hráče, ale také pro ostravské publikum," uzavřel kouč Vítkovic Jakub Petr.