Severočeši plně bodovali už v pěti zápasech po sobě, což je katapultovalo do elitní čtyřky domácí soutěže.

Ostravané jsou desátí a dál je trápí produktivita. V posledních třech duelech skórovali pouze třikrát a získali jen dva body. V neděli prohráli na ledě Hradce Králové 1:2. Střelecká mizerie a poslední nezdary jdou podle generálního manažera a trenéra Vítkovic Jakuba Petra ruku v ruce s početnou marodkou.

Počítat nemůže s obránci Slobodou, Barankou, Klokem a Urbancem, stejně tak s útočníky Oleszem, Kucserou a Kurovským. V Liberci nebude hrát ani ranař Výtisk. Co hůř, nastoupit nemůže ani jeho kolega z obrany Hrbas. „Chtě nechtě nám pořád do sestavování kádru marodka výrazně promlouvá," řekl Petr.

„Z Hradce s námi necestoval do Liberce Jan Výtisk, který hrál už poslední kola pod prášky. Klobouk dolů před jeho bojovností a obětavostí, že i v takovém stavu nastupoval. Teď už ale bylo nutné jej uvolnit, aby doléčil šrámy a neprohloubil své problémy, čímž by mohl vypadnout na podstatně delší dobu," podotkl Petr.

„Marek Hrbas také nemůže nastoupit, protože v Lize mistrů už hrál za Spartu a pravidla soutěže nedovolují, aby během jedné sezony hrál za dvě mužstva," vysvětlil Hrbasovu absenci Petr.

„Otvírá se tak prostor pro mladé, třeba obrana bude v podstatě juniorská. My i těmto klukům věříme. Je to pro ně velká výzva," pokračoval Petr.

„I přes tu marodku odvádějí hráči solidní práci na defenzivní straně. O koncovce moc dobře víme. Každý hráč si to trápení uvědomuje a není to pro ně příjemné. Všichni ale zůstáváme pozitivní a věříme, že přijde zápas, ve kterém to konečně prolomíme a nějakému mužstvu nasypeme co nejvíce branek," uzavřel Jakub Petr.