Svěřenci Ladislava Svozila předvedli v duelu s Dynamem nevídané vzepětí. Vzkříšený tým po nevydařené druhé části dvakrát dotáhl vedení soupeře, ale vítězný gól na 5:4 měl v době jejich náporu kuriózní nádech - obránce Štencel ho dal ledabylým nahozením přesně z červené čáry. Puk dopadl těsně před gólmana Brandona Maxwella a nevypočitatelným odrazem mu přeskočil lapačku.

"Nic plánované to nebylo, byla to čistá improvizace. Vyvážel jsem puk, neměl jsem žádného spoluhráče, tak jsem to jen nahodil a se štěstím to tam padlo. Já bych z toho gólmana ani nevinil. Puk se postavil na hranu a skočil těsně před ním, pro něho to byla straně těžká situace, pro mě zase štěstí," řekl novinářům Štencel.

Jediné, o co se v daný moment pokoušel, bylo dát puku takovou rotaci, aby se při dopadu dostal na hranu. "Ale že to takhle vyjde, to jsem vůbec nečekal. Náhoda," přiznal dvacetiletý vítkovický bek, který zaznamenal třetí gól v sezoně. Znalost Maxwella z loňského společného působení v Ostravě prý nehrála roli. "Víme, že Brandon je dobrý gólman. Byli jsme nabádáni, ať zkoušíme střílet ze všech pozic, ale tohle byla náhoda," prohlásil Štencel.

Ačkoliv americký brankář Pardubic vytasil i několik výborných zákroků, slabší chvilku neměl v závěru jenom jednu. Při vyrovnávacím gólu na 3:3 si vlastní bruslí srazil do brány zasunutí zpoza brány Petra Kafky a nechytatelně nevypadal ani švih Romana Szturce na 6:4. "Já myslím, že on předvedl super výkon v první i druhé třetině. Pak tam pro něj byla trochu smůla," uvedl Štencel.

Spouštěcím mechanismem vítkovické ofenzívy podle Štencela nebylo žádné hromobití v šatně před třetí třetinou, jak by se podle domácího výkonu dalo čekat. Promluva prý měla poklidný průběh. "Kontaktní gól na 2:3 přišel rychle, po pár sekundách třetí třetiny, dodal nám sílu. Věděli jsme, že máme ještě celou třetí třetinu na otočení. Šlápli jsme do toho, zabojovali a povedlo se. Tyhle body mají cenu zlata," dodal Štencel.