Ostravané prohráli 2:5, když celý zápas pouze dotahovali. „Okamžitě bych ty góly vyměnil za vítězství," řekl se se čtyřmi body (3+1) nejproduktivnější vítkovický hráč v obnovené pohárové soutěži.

Proti Zugu jste nedokázali navázat na předchozí výhru 5:1 s německým Ingolstadtem. Ke spokojenosti tak máte, předpokládám, daleko…

Je to tak. Chtěli jsme hrát úplně jinak. Nějak nám to nešlo, chyběl nám ke všemu krok, puky se k nám neodrážely. Ale hlavně, prohráli jsme si to v přesilovkách. Nejenže jsme žádnou nevyužili, ještě v nich dvakrát inkasovali. Musíme na tom zapracovat a v dalších zápasech takové chyby nedělat.

Hovoříte o chybách a o tom, že jste chtěli hrát úplně jinak. S čím jste do zápasu šli?

S tím, co fungovalo v předešlém zápase. Chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany, pomáhat si vzadu, ale dělali jsme až mnoho chyb. Rozhodně to nebylo takové, jako proti Ingolstadtu.

V čem byl zásadní rozdíl mezi oběma zápasy?

Švýcaři mnohem lépe bruslili, vytvářeli na nás tlak, taky více vodili puk, uměli si to nahrát. A přišlo mi, že byli schopni potrestat každé naše zaváhání. V obraně je potřeba hrát proti tak silnému soupeři na sto procent a to se nám nedařilo.

Už jste o tom hovořil. Nešli vám přesilovky, což se občas stane každému. Co ale řeknete na to, že jste v nich dvakrát inkasovali?

Na to se těžko odpovídá, sám jsem z toho nemile překvapený. Ale i takový dokáže hokej být. V současné době rozhodují chyby a my jich udělali daleko víc než Zug. Ty dva inkasované góly při vlastních přesilovkách nás stály zápas.

V kabině jste byli po zápase dlouho zavření. Znamená to, že jste si to hned vyříkali?

Ano, měli jsme poradu. Trenéři nám řekli, že takhle si to rozhodně nepředstavují. I my hráči jsme si to mezi sebou vyjasnili. Je třeba ten nevydařený zápas hodit za hlavu, vzít si z něj ponaučení a jít dál.

Po dvou zápasech máte tři body. Je to málo, nebo to berete?

My chceme vyhrát každý zápas, takže spokojeni být nemůžeme. Přece jenom jsme hráli v obou případech doma a to široké kluziště je naší výhodou. A k mému výkonu? Ano, dal jsem Zugu dva góly, ale ty bych okamžitě vyměnil za vítězství. Ta porážka mě fakt mrzí, věřil jsem, že to zvládneme. Je to škoda.

K TÉMATU

Po euforii přišlo vystřízlivění. Hokejisté Třince a Vítkovic na své soupeře tentokrát nestačili, když inkasovali pět branekÚsměv jim vydržel na tváři jen necelé dva dny. Hokejisté Třince a Vítkovic v sobotu opět doma nedokázali navázat na přesvědčivá čtvrteční vítězství z úvodních zápasů Ligy mistrů. Ve svých druhých vystoupeních na své soupeře nestačili. Oceláři nečekaně podlehli norskému Stavangeru 4:5, Ostravané prohráli se švýcarským Zugem 2:5.
Pokud se dá v případě Vítkovic hovořit o mírném překvapení, porážka Třince je senzací. Norský mistr posledních tří sezon sice prohrál na střely 18:36 a v úvodu třetí třetiny přišel po Matušově trefě o dvoubrankový náskok, přesto se radoval, to když se pět minut před koncem prosadil v přesilovce Plastino. Byla to již třetí využitá početní výhoda Stavangeru v zápase.
„Bylo to hodně bruslivé utkání, hrálo se nahoru dolů. V náš neprospěch určitě promluvily přesilovky soupeře. Celý zápas jsme museli dotahovat ztrátu, což nás stálo spoustu sil. Musím ovšem pochválit tým, že dřel až do konce a snažil se vývoj otočit. Bohužel nás ale srážela do kolen oslabení," řekl trenér Třince Jiří Kalous, jehož tým se i přes porážku udržel v čele skupiny.
Vítkovice prožily podobný podvečer jako jeho regionální rival. Jen s tím rozdílem, že se ani jednou na soupeře nedotáhly. Zug se na konci první třetiny ubránil více než minutu ve třech a sám poté dvojnásobnou početní výhodu využil. A když pak Švýcaři dvakrát udeřili i ve vlastním oslabení, bylo rozhodnuto. Jediným úspěšným střelcem Ostravanů byl dvougólový Peter Húževka.
„Zug ukázal, že má dobré mužstvo. Hlavně výborně bruslili, čímž na nás neustále vytvářeli velký tlak. Vůbec nám tentokrát nešly přesilovky, které rozhodly. V prvním utkání jsme tři využili, teď ani jednu, navíc jsme v nich dvakrát inkasovali. Chyběla mi u hráčů větší disciplína a taky gólový příspěvek zbylých tří pětek. Prosadila se pouze ta první a to je málo," prohlásil vítkovický kouč Oremus.