Oceláři se s odřenýma ušima procpali do předkola play-off, v němž jim vystavil stopku „oblíbený" Zlín. O důvodech nezdaru promluvil pro Deník viceprezident klubu Jan Czudek.

Uplynulou sezonu asi nebudete hodnotit pozitivně. Jako jeden z hlavních aspirantů na titul jste se nedostali ani do čtvrtfinále play-off. Jaké byly podle vás konkrétní důvody?

Nechci se na nic vymlouvat, prostě a jednoduše jsme získali málo bodů na to, abychom skončili do šestého místa. A reparát v předkole play-off taky nevyšel.

Jak se zpětně díváte na výměnu trenérů Kalous-Varaďa po prohraném derby ve Vítkovicích? Nepovažujete to zpětně jako chybu, že jste je třeba ještě ve funkci neudrželi?

Upřesnil bych, že Jirka Kalous odstoupil v průběhu zápasu s Vítkovicemi, a to konkrétně po druhé třetině. Po pravdě řečeno ho plně chápu, neboť chování některých diváků mu nedovolovalo soustředit se na konstruktivní práci.

Celou sezonu jste se potýkali s velkým množstvím zraněných hráčů. Čím si to vysvětlujete? Je to jen shoda okolností, nebo i tuhle skutečnost budete nějaká dále analyzovat, či jste již analyzovali?

Máte úplnou pravdu, to byla opravdová demolice. Troufám si říci, že kterýkoli jiný mančaft by s tímto rozsahem zranění skončil v baráži. Situaci jsme samozřejmě analyzovali a výsledky analýzy budou mít odraz v přípravě na další sezonu.

Během sezony jste už kvůli velké marodce protočili tři brankáře a 43 hráčů. Jak jste byli a jste vůbec spokojeni s posledním posílením týmů?

Byli jsme vůbec rádi, že se nám podařilo nahradit zraněné hráče. Je ironie, že i z těchto posil se nám následně řada zranila. Z druhé strany bylo krásně vidět, jak někteří noví hráči s čistými hlavami, nefrustrovaní dosavadními výsledky, dokázali jednoduchou a účelnou hrou táhnout celý tým.

Avizovali jste, že do konce března se konkrétně vyjádříte k budoucnosti jednotlivých hráčů i realizačního týmu. Jaká tedy je? Už máte jasno?

O budoucnosti jednotlivých hráčů budeme jednat až po definitivním uzavření otázky trenérů. Tato jednání zatím probíhají.

Jak hodláte v budoucnu řešit frustraci vlastních hráčů, kteří opakovaně po zápasech nechodí do novinářské mix zóny, což v konečném důsledku trestá samotný klub, a to ve vztahu komunikace s vlastními fanoušky? Víte vůbec o tomto chování a hodláte ho v budoucnu nějakým způsobem řešit?

Každý hráč bude mít v rámci smlouvy povinnost od příští sezony dávat médiím po zápasech rozhovory. Důvodem odmítnutí rozhovoru bude pouze špatný zdravotní stav hráče.

Ještě poslední věc. Čeho zpětně nejvíce litujete? Kde byla podle vás zásadní chyba? Z pohledu zvenčí to vypadalo, že ani v kabině vše nefungovalo, jak mělo. Spekulovalo se o problémech s Jakubem Klepišem, který údajně rozdělil kabinu na několik táborů…

Tak to asi víte mnohem více než kdokoli z realizačního týmu.