Oceláři naposledy prohráli v domácí soutěži jak v Pardubicích (1:4), tak se Zlínem (1:2) a ani úterní remíza 2:2 v úvodním zápase prvního kola playoff Ligy mistrů se švédským HV 71 Jonkoping nebyla zcela podle představ Slezanů.

Ostravané jsou na tom ještě hůř. Ti zapomněli střílet góly úplně. Po ligových porážkách s Chomutovem (0:3) a na Spartě (2:6) přišel v úterý další propadák, konkrétně domácí prohra v Lize mistrů s finskou Tapparou Tampere (0:2).

Vítkovice tak v soutěžním zápase neskórovaly již 126 minut. Naposledy se trefil na Spartě obránce Sloboda. „Za devět třetin jsme dali jen dva góly, navíc jeden v přesilovce a druhý z nájezdu, což je opravdu špatná bilance, kterou musíme rychle změnit," přiznává vítkovický kouč Jakub Petr.

HLASY TRENÉRŮ: Jiří Kalous (Třinec): „Dáváme málo gólů, snad to bude v derby s Vítkovicemi lepší. V úterý v Lize mistrů proti švédskému soupeři to nebylo herně špatné, ale ke spokojenosti mi chyběl aspoň jeden gól navíc. A to byl případ i posledních extraligových utkání. V koncovce nejsme zrovna produktivní a víme, že tam musíme přidat. Ale někdy je to samozřejmě i otázka štěstí."
Jakub Petr (Vítkovice): „Je to derby, to nemá nikdy favorita. Třinec má bezpochyby ofenzivně mnohem silnější kádr než my a než většina extraligy. Na druhé straně my už jsme v přípravě právě v Třinci dokázali odehrát velice kvalitní a vyrovnané utkání. Kdo jej viděl, musel uznat, že takový zápas snesl i přísnější parametry extraligových zápasů, a to se hrála příprava."

5. kolo extraligy ledního hokeje
HC Oceláři Třinec – HC Vítk ovice Steel
Začátek zápasu: 17.20 (ČT Sport)
Nejproduktivnější hráči: Vladimír Dravecký 4 zápasy/4 body (3 branky + 1 asistence) – Rostislav Olesz 4/4 (4+0).
Statistiky brankářů: Peter Hamerlík má průměr 1,34 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků 94,29 procenta a jednou udržel čisté konto, Šimon Hrubec 4,00 a 80,00 – Pavel Kantor 3,08 a 87,64, Daniel Dolejš 3,75 a 88,24.
Zajímavosti:
– Oceláři po úvodních dvou zápasech bez ztráty v posledních dvou duelech se Zlínem (1:2) a v Pardubicích (1:4) nebodovali. Třinec sehrál úvodní duel 1. kola play-off Ligy mistrů a remizoval doma s jönköpingským HV 71 2:2.
– Vítkovice po úvodních dvou vítězstvích vyšly následující dvě kola také naprázdno
– prohrály na Spartě 2:6 a s Chomutovem 0:3. V úterý nastoupili Ostravané v úvodním duelu 1. kola play-off Ligy mistrů doma proti finskému celku Tappara Tampere a podlehli mu 0:2.
– Opora Ostravanů Rostislav Olesz může sehrát 200. zápas v české extralize.
– Vítkovický útočník Roman Szturc oslaví zítra 26. narozeniny.