Ostravští hokejisté prohráli úvodní duel 0:2. Čeká je tedy pořádná šichta, aby finského favorita z Ligy mistrů vyřadili a prošli do osmifinále. To potvrzují i slova trenéra Ladislava Svozila.

„Chceme vyhrát, a to tříbrankovým rozdílem. S jiným cílem ani do Finska nemůžeme jet. V poločase sice prohráváme 0:2, ale to neznamená, že už jsme prohráli," ví Svozil. Podle Jakuba Petra mohou vítkovičtí těžil z posledního duelu, kdy šesti góly popravili Pardubice. "Tato výhra je to, z čeho můžeme a musíme těžit právě teď. Hlavně musíme být pozitivní v hlavách a věřit si," myslí si Petr.

Ostravané se do Tampere přesunou v den zápasu. „Časově ta cesta samotná zabere něco málo přes tři hodiny. To je jako jet do Pardubic. Samozřejmě musíme počítat s určitými časovými prostoji na letištích, ale i tak to nevybočuje ze zátěže cestování po Česku," nevidí v cestování problém Svozil.

Vítkovice rozehrají bitvu o setrvání v soutěži v úterý v 17.30 hodin.

Ani Třinec v Lize mistrů končit nechce

V daleko lepší pozici je Třinec, který před dvěma týdny uhrál doma se švédským HV 71 Jönköping remízu 2:2. Oceláři tak jdou do zcela otevřené bitvy, která může přinést pokračování v soutěži, ale také konec.

Úřadující čeští vicemistři si po sérii bídných výsledků vylepšili náladu nedělním vítězství 4:1 na ledě Lítvínova. Nyní se však už upínají k duelu Ligy mistrů. "V Litvínově jsme výhru ubojovali, na Jönköping jsme se nesoustředili, protože to byl pro nás důležitý zápas. V noci se přesouváme do Švédska a teprve v letadle se budeme Ligou mistrů zabývat," řekl trenér Jiří Kalous k utkání, které v úterý startuje v 19 hodin.