Oceláři nebyli v Praze horším týmem, chvílemi ale hráli až příliš profesorsky, což na nadšeně bojující Pražany nestačilo. Pokud dnes před domácími fanoušky nedokáží vítězové základní části zvítězit, sezona pro ně skončí. Pátý duel začíná v 17.40 hodin v třinecké Werk Areně.

Do třinecké branky se místo Hamerlíka postavil po dvaadvacetizápasové pauze zkušený Vojtek, který lovil puk ze své sítě v závěru první třetiny. Kolaříkovo nahození od modré čáry přistálo na horní tyči, puk se následně dostal k Poletínovi a ten téměř z nulového úhlu zaskočil střelou na bližší tyč gólmana Ocelářů.

Před polovinou utkání hráli slávisté kratičkou přesilovku pět na tři, kterou sice nestihli využít, ale v následné klasické početní výhodě pálil od modré čáry Svoboda, Endál s Vondrkou vzápětí společně doráželi pouze do Vojtkova levého betonu. Kotouč se dostal zpět na hůl Vondrkovi a bylo to 2:0.

Ve 38. minutě měl po rychlém ofenzivním výpadu obrovskou šanci Polanský, jehož pokus sice dokázal vykrýt Kopřiva, kotouč se však vynořil v brankovišti za jeho zády, kde mohl do prázdné branky dorážet Kohn, Roth ho ale výborně zablokoval. Poslední šanci, jak se ještě vrátit do zápasu měli Oceláři v 50. minutě.

Varaďa konečně dopravil puk za Kopřivova záda, ale tu následně videorozhodčí neuznal kvůli vychýlené brance. „Viděl jsem puk, jak leží u nohy Kopřivy, tak jsem do toho píchl a někdo z domácích si to srazil bruslí do branky. Rozhodčí mi neřekl, proč nebyl gól uznán. Jen klukům sdělil, že byla zvednutá konstrukce branky,“ vykládal třinecký útočník Václav Varaďa.

Sešívaní následně přidali ještě dvě trefy a bylo po nadějích. „Když jsme za za stavu 0:2 začali tlačit, přišel sporný moment okolo našeho gólu, což nám ublížilo, protože tam byla hrozně dlouh pauza a Slavia nabrala síly. Ten moment zhatil naše šance. Následně jsme dostali třetí gól, který rozhodl,“ uvedl třinecký kouč Pavel Marek.

„Vytváříme si šance, ale stejně tak děláme i chyby, kdežto Slavia ne. Je těžké se proti nim prosadit. Hrají na hraně faulu a vždy záleží na rozhodčích,“ řekl Varaďa, který je smutný z toho, v jaké je tým situaci. „Mrzí mě, do jaké díry jsme spadli, ale série ještě neskončila. Potřebuje teď doma vyhrát a trochu se nabudit,“ podotkl Varaďa.

Růžičkova parta je krok od postupu, ale ten ještě neudělala. Oceláři stále věří, že se dá ještě finále vybojovat. „Slavia si tím už prošla s Liberecem, taky vedla 3:1 a málem o postup přišla. Třeba znevózní. Já pořád věřím, že když vyhrajeme, zvedneme se a série půjde do sedmého zápasu. Asi toho spánku sice moc nebude, ale takové je play off,“ dodal Varaďa.