Zatímco porážka 1:2 v Tampere znamenala konec v Lize mistrů, v pátek si svěřenci Ladislava Svozila a Jakuba Petra spravili chuť výhrou 5:3 ve Zlíně. O ní rozhodl necelé čtyři minuty před koncem Rostislav Olesz a také povedené přesilovky, v nichž Ostravané udeřili hned třikrát.

„Herně jsme chtěli navázat na utkání v Pardubicích, což se dařilo. Soupeř byl od začátku pod tlakem. Mrzí mě jen góly, jaké jsme dostali. Jinak jsme samozřejmě rádi, že jsme zápas zvládli," řekl po utkání trenér Jakub Petr a pokračoval. "Pokud se vyvarujeme zbytečných faulů, tak to bude dobré, protože při hře pět na pět je posun zřetelný. Panuje u nás částečná spokojenost, ale stále máme nedostatky," dodal Petr.

Trenéři i hráči se však okamžitě po skončení duelu ve Zlíně musí orientovat na další. Zhruba 21 hodin po skončení páteční bitvy vyjedou na vlastním ledě proti Karlovým Varům, kteří se i přes prohru v Olomouci odpoutali od poslední příčky. Od desátých Vítkovic dělí nyní aktuálně pět bodů.

„Je to jiný soupeř, ale my proti němu chceme uspět. V podstatě ještě v autobuse ze Zlína bylo nutné přepnout na Vary a plně se na toto utkání soustředit. To, že je někdo po osmém kole poslední nebo první, na to my si nesmíme ani na chvíli dovolit myslet. Vary mají zkušeného a kvalitního trenéra a řadu dobrých hráčů. Rozhodně nebudou snadným soupeřem," upozornil Jakub Petr před střetnutím, které v Ostrava Aréně začne v sobotu v 17 hodin.