„Je to poměrně těžká skupina, ale náš cíl se nemění. Chceme být po základní části jedním ze dvou nejlepších týmů v naší skupině a chceme postoupit dál," řekl pro klubový web trenér Třince Václav Varaďa, který se těší především na souboje se severským soupeřem. „Švédové mají kvalitní soutěž, a navíc k Lize mistrů přistupují příkladně. Vždyť všechny tři ročníky vyhrál zatím pokaždé klub ze Švédska. A toto je navíc úřadující švédský šampion. Osobně čekám velmi kvalitní zápasy," podotkl Varaďa.

Zvědavý je také na Mannheim. „V Německu hraje spousta zámořských hráčů a o Manheimu to platí dvojnásob. Očekávám, že se budou prezentovat typickým přímočarým zámořským hokejem založeným na hře do těla, dobrém bruslení a budou se snažit předvádět i hru, která zdobí Němce na mistrovství světa," prohlásil Varaďa.

O Esbjergu toho zatím moc neví. „Pro mě osobně nejméně známý soupeř. Dánský hokej je známý svou důslednou a houževnatou osobní obranou, silovým bruslením, v tomto ohledu to bude nepříjemný protivník," dodal Václav Varaďa.

Do Ligy mistrů vstoupí Třinec 24. srpna, finále je na programu 11. října.