Přestože ještě devět minut před koncem vedl po trefách Petra Seidlera a Lukáše Vrány 2:1, nakonec musel skousnout hořkou porážku 2:3 a po krátkém oddechu půjde ve čtvrtfinále play-off II. hokejové ligy, skupiny Východ, na Vsetín. Jeho včerejší přemožitel čeká v úvodu vyřazovacích bojů Nový Jičín. První utkání jsou na programu příští sobotu.

„I přes porážku si myslím, že jsme proti prvnímu týmu tabulky odehráli perfektní zápas. Vždyť Přerovu u nás šlo o první místo a podle toho taky do zápasu šel," řekl po zápase trenér Poruby Tomáš Sršeň.

Jeho samotného sice konečný výsledek pochopitelně nijak nenadchl, ovšem velkou vědu z něj nedělal. „To, že jsme nakonec prohráli je samozřejmě trošku mrzuté, ale na druhé straně to pro nás bylo znovu velmi poučné utkání, ve kterém se kluci přesvědčili, že je potřeba hrát koncentrovaně po celých šedesát minut," pokračoval v hodnocení v narážce na poslední inkasovaný gól, který padl pouhých třiačtyřicet vteřin před koncem. „Před rozhodujícím gólem se staly dvě následné chyby těsně za sebou a po té druhé už nás soupeř nemilosrdně potrestal. Ale klukům jsem hned v kabině říkal, ať zvednou hlavy, že jim prakticky, dá se říct, teď začíná nová sezona," dodal porubský kouč.

HC RT Torax Poruba – HC Zubr Přerov 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 28. Seidler (Buček), 43. Vrána (Seidler) – 14. Blinka (Skoumal, Sprušil), 52. Kudělka (Skoumal, Vojtek), 60. Kundrátek (Sakrajda, Brančík). Rozhodčí: Czubaj – Moravec, Mikler. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 340.

Poruba: Rudl – Šindelář, Wolf, Lukáš Prokop, Patrik Prokop, Slavík, Hruzík, Mládenka, Axman – Sedlář, Krayzel, Vaněk – Buček, Vrána, Seidler – Hašek, Pavlačka, Kysučan – Chomič. Trenér: Sršeň.

Přerov: Vojtek – Pala, Tomeček, Vlček, Ferenc, Kudělka, Osina – Zdeněk Sedlák, Goiš, Málek – Brančík, Kundrátek, Sakrajda – Skoumal, Sprušil, Blinka – Rajnoch. Trenér: Pavel Sedlák.