Týden po poslední čtvrtfinálové výhře nad Novým Jičínem rozjeli svěřenci Tomáše Stršně a Romana Kotaly další sérii, aby na pátý pokus prolomili semifinálové prokletí. Domácí sice šli do vedení po brance Seidlera, ale hosté do 30. minuty třemi góly vývoj skóre otočili.

Hotovo však nebylo. Porubě se povedl stejný kousek, jako proti Jičínu, kdy srovnali dvoubrankové manko. Nejprve góly Slováčka a Baila srovnala, aby Ondřej Slováček poslal favorita čtyři minuty před koncem do jednobrankového trháku. Ten ještě v přesilovce "přiškrtil" Vachutka, ovšem v nastaveném čase se prosadil kapitán David Zachar a rozhodl.

Trenér Tomáš Sršeň utkání příliš rozebírat nechtěl. "Já bych to zatím moc nehodnotil. Je to teprve první zápas a vítězství, ještě potřebujeme dvě taková. Jsme rádi, že jsme to zvládli a to i vzhledem k tomu, že jsme hráli také proti rozhodčím," řekl pouze Sršeň po zápase.

HC RT Torax Poruba 2011 - Draci Šumperk 5:4 po prodl. (1:1, 1:2, 2:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Seidler (Vaněk), 31. Slováček (Dresler, Puzič), 53. Bail, 56. Slováček (Sztefek, Piecha), 62. Zachar (Jáchym, Kaluža) - 15. Vymazal (Sedlák, Drtil), 25. Králík (Fišera), 30. Králík (Sedláček), 58. Vachutka (Sedlák, Vymazal). Rozhodčí: Zbořil, Škrobák - Bubela, Zedník. Vyloučení: 10:6. Využití: 0:2. Diváci: 1100. Stav série: 1:0.
Poruba: Čech – Puzič, Dresler, Kaluža, Flašar, Bail, Slavík, Puškár, Adamík – Slováček, Piecha, Sztefek – Kafka, Jáchym, Zachar – Seidler, Vaněk, Peslar - Orság, Rudl. Trenéři: Sršeň a Kotala.