Ve středu v podvečer se utkají s Davosem, tam zůstane výprava do pátku. Poté se přesune tým do sto kilometrů vzdáleného Küsnachtu, kde ho čeká zápas s Bielem. V sobotu přijde souboj o umístění, buď s Rapperswilem nebo Klotenem.

„Odjíždíme se stejným kádrem, který hrál na Slovensku (v Košicích skončil tým druhý, po nájezdech porazil i CSKA Moskva – pozn. aut.). Chybět bude akorát Michal Hlinka, který je s reprezentační dvacítkou. Do hry máme k dispozici třináct útočníků a osm obránců. Počítáme s tím, že budeme hrát na šest beků a čtyři útoky. Kluci se tak budou moci prostřídat,“ řekl na oficiálních stránkách klubu trenér Vítkovic Mojmír Trličík.

Ostravští berou klání jako generálku na extraligu. „Dá se říct, že to bude vrchol přípravy. Půjde o vynikající prověrku a je dobré, že můžeme hrát i s jinými týmy než obvykle. Slibujeme si od toho i to, že si vyzkoušíme hru v oslabení a přesilovkách. Ve Švýcarsku totiž mají úplně jiný metr a pískají sebemenší kontakty holí,“ dodal vítkovický kouč.

Po návratu domů čeká Vítkovice před ostrým startem nejvyšší soutěže už jen souboj s Třincem, ten se odehraje 14. září od 17 hodin v ČEZ Aréně. Tři dny nato se již roztočí extraligový kolotoč. Prvním soupeřem ostravských budou 17. září České Budějovice.