Pod vedením nové trenérské dvojice Peter Oremus, Ladislav Svozil, se tým obdivuhodně zvedl. Přitom ho čekala ďábelská šňůra tři venkovních zápasů.

Výsledek? Více než dobrý…

Vydřená výhra na Slavii (1:0), smolně ztracený zápas v Karlových Varech (1:2 po nájezdech) a parádní obrat v Pardubicích (2:1).

Vítkovičtí tak připsali sedm bodů a vyplavali ze dna tabulky. Velkou zásluhu na tom má i náhradní brankář Filip Šindelář, který perfektně zastoupil nemocného Romana Málka. „Chytal výborně, ve všech zápasech nás podržel," pochvaloval si slovenský kouč Peter Oremus, který v novém působišti ještě nevyšel bodově naprázdno.

A to přesto, že ve třech zápasech vstřelily Vítkovice jen čtyři branky. Začala totiž skvěle fungovat obrana.

„Hlavní je, že všichni tvrdě dřou, hrají zodpovědně a koncentrovaně," říká Peter Oremus.

Dvaačtyřicetiletého trenéra čeká domácí premiéra na ostravské střídačce. Přijede Kometa Brno, druhý tým tabulky. „Budeme hrát trochu jinak, než venku," odhaduje obránce Roman Polák, který se vrátil ve středu na Slavii po zranění kotníku do sestavy a vstřelil vítězný gól.

Jedna ze dvou vítkovických posil z NHL se trefila i v neděli na ledě Pardubic, kde odstartovala v 55. minutě obrat z 0:1 na 2:1. „Máme výhodu domácího prostředí, proto se pokusíme hrát útočněji. Zběsile se ale nikam hnát nebudeme," zdůrazňuje Polák.

„Hlavní je hrát bez chyb v obranné třetině i středním pásmu a z toho vycházet do protiútoku. Kometa je těžký soupeř," upozorňuje Polák.

Šestadvacetiletý bek St. Louis neočekává žádnou přestřelku. „Moc šancí nebude. Může to být zápas o dvou gólech, ale i ty mohou stačit na tři body," dodává Roman Polák.

„Kometa je další z řady velmi silných týmů, disponuje šikovnými hráči, ale budeme chtít navázat na poslední zápasy," hlásí vítkovický asistent Ladislav Svozil.

Utkání 23. kola extraligy mezi Vítkovicemi a Kometou Brno startuje v ostravské ČEZ Aréně v úterý v 18.10 hodin.