TŘINEC - ZLÍN 1:2 po samostatných nájezdech

Od úvodního buly sledovali diváci na rozdíl od sobotní třinecké jízdy opatrnou partii. Pořádně rušno bylo až v 15. minutě před zlínským Sedláčkem, který nahradil v brance poprvé v sérii Horčičku.

Po Richterově vyhození z vlastního obranného pásma obral Peterek o puk Linharta, zatáhl ho do útočného pásma a parádní přihrávkou vyzval k zakončení Novotného.

Slovenský bek se zachoval jako ostřílený útočník a po bekhendové kličce poslal Třinec svou premiérou trefou v sezoně do vedení. „Nic jsem nevymýšlel a dal to mezi nohy,“ řekl Andrej Novotný.

Zlínští se hnali za vyrovnáním a od inkasované branky byli lepší. Několikrát se usadili v útočném pásmu a domácím zle zatápěli. Hamerlík byl však pozorný, jako při střele Lešky.

Hosté měli i nadále více ze hry a srovnání viselo ve vzduchu. Ševci se ho dočkali v závěru druhé části, kdy se v přesilovce prosadil zblízka pohotovou střelou nahoru Köhler.

„Lešoun (Leška) tam poslal střílenou nahrávku, obránce to zblokoval a puk se odrazil ke mně. Já si ho posunul do strany a střílel do poloodkryté branky,“ vykládal Bedřich Köhler.

Ideální příležitost, jak dokonat obrat a vrátit sérii do Zlína, měli hosté ve 45. minutě. V pětačtyřicet vteřin trvající přesilovce pět na tři nic nevymysleli. „Zpackali jsme to,“ litoval Martin Hamrlík.

Oceláři měli ve třetí třetině jedinou gólovku, ale stála za to. Čtyřicetiletý Peterek se fantasticky prokličkoval přes tři protihráče, proti byla Sedláčkova vyrážečka.

Na druhé straně nahodil Leška v početní výhodě šikovně puk o zadní mantinel. K němu se prodral Linhart, jenže Hamerlík byl u levé tyče včas.

A když si třinecký gólman poradil i s několika nepříjemnými nahozeními, na řadu přišlo prodloužení a s ním po Leškově faulu promrhaná domácí přesilovka čtyři na tři.

Stejně jako druhý duel ve Zlíně, také ten v Třinci určil vítěze až po nájezdech. Jediným úspěšným exekutorem byl Köhler, který vrátil sérii k rozhodujícímu pátému duelu do Zlína. Ten je na programu v úterý.

„Je to velká škoda. Dali jsme gól na 1:0, jenže místo toho, abychom se uklidnili, začali jsme se o výsledek obávat. Asi jsme se pak až moc zaměřili na obranu,“ přemítal Jan Peterek.

„Jedeme do Zlína a musíme postoupit tam. Bude to masakr. Doufejme, že ve chvíli, kdy půjde o všechno, ukáže se, že na to máme,“ dodal Peterek.