Na tuto chvíli čekalo celé Slovensko. Netrpěliví fanoušci se nemohli dočkat, až jejich hvězda Marián Gáborík konečně na šampionátu skóruje. Povedlo se až ve třetím zápase, když vstřelil rozhodující branky Slovinsku (3:1) znamenající tři body do tabulky skupiny B.

„Jsem rád, že mi to tam padlo a díky tomu máme první tříbodové vítězství na šampionátu. Ukázali jsme ve třetí třetině, že umíme hrát když prohráváme, šance byly, ale musíme dát gól jako první, aby se nám hrálo lépe. Na začátku jsme byli trochu v křeči," řekl Gáborík po zápase.

„Dlouho nám chyběla lehkost v zakončení. Semkli jsme se ale, fanoušci nás hnali dopředu, a dali jsme tři góly," doplnil. Jako klíčové se ukázaly být změny provedené Vladimírem Vůjtkem ve druhé přestávce. Kouč ze hry stáhl kapitána Tomáše Kopeckého a do první formace dal ke Gáboríkovi Libora Hudáčka a do té doby třináctého útočníka Tomáše Surového.

„Libor mi tam dal několik velmi dobrých přihrávek, z nichž byla jedna na druhý gól. I Tomáš hrál dobře. Musíme se zlepšovat jako tým a hrát od začátku jako ve třetí třetině," vypověděl Gáborík.

„Vítězství a další obrat nám dodá sebevědomí. Musíme se zlepšovat zápas od zápasu, začátky jsou trochu horší. Také přesilovky by to chtělo hrát trochu jednodušeji," poznamenal Gáborík.

Pochválil také soupeře, který nedal Slovákům nic zadarmo. „Oni umí hrát, bruslit. Je tam Kopitar, který je žene dopředu a navíc jim zachytal brankář. Hráli dobře."