„Derby je derby, to chcete vždycky vyhrát,“ řekl devětadvacetiletý rodák z Nového Jičína, který se v úterním duelu se Spartou blýskl při výhře 6:1 hattrickem.

Na programu je první derby sezony s Třincem, půjde o atraktivní souboj třetího se druhým. Jak se na něj těšíte?

Netěším se jenom já, ale celá kabina je v očekávání. Poctivě jsme se na tenhle zápas v týdnu připravovali a věřím, že budeme úspěšní. Je to derby, může se stát cokoli. Navíc my jsme sezonu dobře začali, Třinec na tom taky není vůbec špatně, takže by to mohl být super zápas.

Dres Ocelářů jste oblékal dlouhých sedm sezon, v roce 2011 jste výraznou měrou přispěl k zisku titulu. Jaké je to teď hrát proti „svým“?

Hned po odchodu z Třince to bylo emotivnější, teď už to tolik neprožívám. Ono už jsou to skoro čtyři roky, co jsem tam naposledy hrál. Každopádně v Třinci jsem prožil nějakou dobu a zápasy proti němu jsou vždy pěkné. Klukům jsem teď vypsal něco pro motivaci. Zkusíme to vyhrát.

V úterý jste pomohl hattrickem k rekordnímu domácímu vítězství 6:1 nad Spartou. Budou se vás Oceláři více bát, a to třeba i vzhledem k tomu, že v přípravě jste je dvakrát porazili?

Že by se báli zrovna mě, to si nemyslím. A hlavně to nemůžu vědět. S kluky z Třince už totiž moc v kontaktu nejsem. V týmu máme více lidí, kteří jsou schopni hattrick dát. A k těm přípravným zápasům… Abych pravdu řekl, ty bych do ostré soutěže netahal. Co bylo, je teď jedno. Podle mého to nebude hrát výraznější roli.

Vítkovice - Sparta
Vítkovice rekordně rozdrtily Spartu! „Super výkon,“ chválil třígólový Květoň