V nich ale slavili úspěch Ostravané, když se o rozdílovou trefu postaral Ondřej Šedivý. Berany asi ještě teď mrzí v závěru druhé třetiny promarněná téměř čtyřminutová přesilová hra 5 na 3.

Zlínští se Sedláčkem v bráně začali aktivně a s chutí ukončit sérii tří domácích proher. Bohužel přišla 3. minuta, kdy se po pravé straně protáhl Huna a tvrdou střelou poslal Ostravany do vedení. Zaskočení berani se tlačili před bránu, ale kromě série přesilových her více nevytěžili.

Udeřilo tak na druhé straně. V 16. minutě, v době, kdy byl na hanbě Čech, totiž od modré napřáhl Slobodan, jeho střela se odrazila od brusle domácího hráče tak nešťastně, že puk přistál na holi osamoceného Svačiny, pro něhož nebyl problém trefit odkrytou bránu – 0:2.

Zvýšená snaha Zlína o zvrat v zápase přineslo úspěch v podobě kontaktní branky ve 29. minutě, kdy nahození Holíka ještě brankář Málek pokryl, ale na následnou dorážku Pavla Kubiše už byl krátký.

Berani mohli dokonce vyrovnat, ale ač si vynutili sérii přesilových her, v koncovce se dál trápí. Vše dokreslují poslední čtyři minuty před druhou přestávkou, kterou sehráli ve dvojnásobné výhodě, ale kromě tyčky Tesaříka a promáchnutí Köhlera před odkrytou bránou více vytěžit nedokázali.

Zhluboka si domácí fanoušci oddechli ve 42. minutě, kdy se zásluhou kapitánka Petra Čajánka podařilo Zlínu vyrovnat. Gól modrožluté nastartoval, zcela ovládli led, ale pozorně bránící soupeř byl vždy na místě. Největší možnost rozhodnout zápas v řádné hrací době měl Balaštík, ale v 57. minutě své sólo neproměnil…

Také v nastavení měli navrch domácí, ale o vítězi musely rozhodnout až samostatné nájezdy.

Co bylo Zlínu platné, že se Köhler ve dvou případech nemýlil, když na druhé straně byl ještě úspěšnější Ondřej Šedivý. Proměnil všechny tři.

PSG ZLÍN – VÍTKOVICE 2:3 po sam. náj. (0:2, 1:0, 1:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 29. Kubiš (Holík, Linhart), 42. Čajánek (Ondráček, Matějíček) – 3. Huna (Štencel), 16. Svačina (Sloboda), rozh. nájezd Šedivý. Rozhodčí: Hribik, Jeřábek – M. Čech, Dřínovský. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:1. Diváci: 3447. Muž zápasu: Čajánek.

Zlín: J. Sedláček – Hamrlík, Linhart, Tesařík, Horák, Matějíček, Kotvan – Honejsek, Leška, Köhler – Ondráček, Čajánek, O. Veselý – Balaštík, Melenovský, F. Čech – Kubiš, Holík, Okál. Trenéři: Vlach, Jurík, Hrazdira.

Vítkovice: Málek – Malík, Voráček, Štencel, Rehák, Sloboda, Barinka – Šedivý, Strapáč, Szturc – Ujčík, Burger, Klimek – Huna, Roman, Svačina – Kucsera, Walker, Hlinka. Trenéři: Trličík, Moták.

AUTOR JE REDAKTOREM ZLÍNSKÉHO DENÍKU