Třinec vyhrál šest z posledních osmi zápasů, naprázdno během této série vyšel jen jedinkrát. Přesto bude patrně muset do předkola, které musí ale ještě potvrdit. Na jedenácté Vítkovice má k dobru osm bodů, na šestou Olomouc jich ztrácí jedenáct.

Se Severočechy Oceláři v sezoně dosud pokaždé prohráli, ve všech třech případech ale po tuhém boji. "Liberec je obrovsky silný a nebezpečný dopředu, v ofenzivě má skutečně velkou sílu a my jsme se na to zaměřili v přípravě na zápas. Musíme si na to dát pozor, abychom mohli uspět," řekl ČTK trenér René Mucha. Mimo hru jsou dlouhodobí marodi Linhart, Klesla, Roth, Kreps a Ján Sýkora.

Vedoucí Liberec má před druhou Spartou osmibodový náskok. "Určitě je výhoda, že nemusíme honit body úplně za každou cenu, ale na druhou stranu se blíží vrchol sezony a my potřebujeme hrát dobře a dolaďovat některé věci ohledně taktiky, aby nám to pak vyšlo na kýžené finále," řekl ČTK asistent trenéra Vladimír Čermák.

Bílí Tygři už čtyři zápasy čekají na tříbodovou výhru, což se jim v sezoně ještě nestalo. Dokázali ale z toho třikrát uspět. "My si musíme zvykat na podobně těžké a vyrovnané zápasy. V play off je pak potřeba umět taková utkání hlavně vyhrát a urvat na svou stranu, tam už o body nepůjde," připomněl Čermák.

V Třinci očekává hodně těžký boj. "Domácím se nepovedl start do sezony, ale určitě nejsou umístění v tabulce podle toho, jaké mají mají mužstvo. Budou ještě jistě stoupat vzhůru," předpokládá Čermák. Kvůli viróze nechávají trenéři doléčit Birnera, brankářská jednička Lašák nastoupí až do očekávané páteční bitvy proti Spartě.

HC Oceláři Třinec (9.) - Bílí Tygři Liberec (1.).
Začátek zápasu: 17:00.
Vzájemné zápasy v této sezoně: 1:2, 2:3 v prodl., 1:3.
Nejproduktivnější hráči: Jiří Polanský 42 zápasů/32 bodů (12 branek + 20 asistencí) - Branko Radivojevič 44/34 (13+21).
Statistiky brankářů: Peter Hamerlík průměr 2,25 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků 90,89 procenta a dvakrát udržel čisté konto, Šimon Hrubec 2,37, 91,01 a třikrát udržel čisté konto, Juraj Šimboch 3,08 a 86,67 - Ján Lašák 1,94, 91,71 a čtyřikrát udržel čisté konto, Marek Schwarz 2,34 a 90,00.
Zajímavosti:
- Oceláři před reprezentační pauzou čtyřikrát za sebou bodovali a z toho třikrát vyhráli.
- Liberec vyhrál šest z posledních sedmi zápasů, ale na plný bodový zisk čeká čtyři utkání.
- Třinecký obránce Tomáš Linhart v úterý oslaví 32. narozeniny.