Zlín jako nejlepší tým soutěže na kluzištích soupeřů venku už potřetí za sebou prohrál.

Po dvou prohrách venku vrátil vítkovický kouč Peter Oremus do branky dvojku Šindeláře, místo v první obraně zaujala staronová posila Stehlík, naopak museli domácí oželet schopnosti zraněného veterána Ujčíka.

Vítkovický nástup odrazil výpad Balaštíka, který ve čtvrté minutě z úniku po pravém křídle přestřelil. Lepší koncovku předvedl v 9. minutě Veselý, kterého parádní kolmicí mezi vítkovické beky uvolnil Hamrlík.

Domácí pak ale s blížícím se závěrem první části dokázali stupňovat tempo hry. Soupeř měl potíže s jejich pohybem v útočném pásmu, přežil sice gólovou šanci Szturce, ale nedlouho po něm si před branku na Slobodovu přihrávku sjel Huna, položil si Sedláčka a zkušeně vyrovnal.

Vítkovice byly v závěru první části výrazně aktivnější a jejich převahu korunoval Szturc, který za dalších 103 sekund střelou bez přípravy našel místo pod Sedláčkovou vyrážečkou.

Druhý gól však vyvolal větší odezvu ve zlínských řadách. Ševci vstoupili do druhé třetiny s větším úsilím a jen dva výborné zákroky Šindeláře, který eliminoval možnosti Čecha a Honejska, udržely domácí ve vedení. Hostům to vyšlo až do třetice, když Linhartovo nahození od modré čáry prošlo houštinou těl až do vítkovické branky.
Ostravanům mohl náskok vrátit Huna, po obrovském závaru však nedokázal dopravit kotouč do branky ani ze zlínského brankoviště. Slovenský útočník, kterým byl nejlepším vítkovickým hráčem v utkání, se dočkal až ve 44. minutě, když pohotově zasunul puk zpoza branky k levé tyčce.

Vítkovice v třetí části na ledě vládly. Výhru mohl pojistit Strapáč, ale ztroskotal na Sedláčkovi. Zlín se už dvě minuty před koncem rozhodl pro power play, kterou však záhy ukončil Čajánkův faul. I pak ještě hosté znovu odvolali gólmana, ale do prázdné branky inkasovali z Burgerovy hole počtvrté.

Hlasy trenérů po utkání:

Peter Oremus (Vítkovice): "Náš dnešní výkon byl velmi zodpovědný a disciplinovaný. Přetlačit tak těžkého soupeře jako Zlín, bylo velmi náročné a vyžaduje to velkou herní disciplínu, kterou jsme dnes ale předvedli. Vítězství nad takovým nepříjemným soupeřem nás velmi těší."

Juraj Jurik (Zlín): "V první třetině na nás bylo vidět, že jsme v neděli nehráli. My vstupy po zápasových přestávkách míváme špatné. I když jsme se dostali do vedení, domácí nás pak přebruslili, předčili v osobních soubojích a obrátili skóre. Ve druhé třetině se hra srovnala, což vyústilo ve vyrovnání. V třetí třetině se čekalo, kdo dá rozdílový gól, bohužel jsme ho dostali my. Domácí si pak vedení pohlídali, my jsme neměli síly, abychom vyrovnali."