Hokejoví trenéři tyhle série nemají moc v lásce, ale na druhé straně vždy shodně tvrdí, že nad losem nemá cenu přemýšlet.

Hokejový tým Vítkovic čekají tři domácí zápasy, které slibují pokaždé atraktivní podívanou.

Posuďte sami…

V pátek první regionální derby s Třincem, v neděli mistrovská Plzeň a v úterý nevyzpytatelný „nováček" z Hradce Králové. Otázka příštích dní tak visí ve vzduchu.

Vítkovice vyšly vstříc dětem a posunuly oba nedělní zápasy v říjnu na odpoledne
Hokejový klub Vítkovic myslí na své nejmenší fanoušky. Ostravští hokejisté odehrají obě domácí nedělní říjnová utkání v extralize proti Plzni (neděle 20. října) a Kladnu (27. října) už od 15 hodin.

Vedení klubu zvažuje, že by ve stejných časech začaly Vítkovice hrát také další zápasy v domácí ČEZ Aréně, které by připadly na víkendový den.

Vítkovice udělaly první pokusy s dřívějším startem nedělních zápasů v minulé sezoně a křivka návštěvnosti na to reagovala vzestupem. „Nárůst byl mírný, ale byl. V uplynulé sezoně se tento krok osvědčil, a zvažuje se proto přechod na patnáctou hodinu i v dalších měsících. Rozhodnutí ovšem zatím nepadlo," vysvětlil tiskový mluvčí klubu Zdeněk Janiurek.

Stejný krok již dříve udělaly Karlovy Vary, Slavia Praha a občas v neděli odpoledne hraje Liberec. Všechny kluby věří, že díky tomu do ochozů přijde více rodin s dětmi. 

Kolik bodů mohou Vítkovice vůbec z domácího trojutkání získat? „Vyhrát třikrát v řadě doma je vždy složité, vždycky se vám hraje lépe, když se duely doma a venku střídají. Hodně bude záležet hned na tom prvním utkání. Pokud ho Ostravští zvládnou, mohou klidně získat i osm nebo devět bodů," myslí si bývalý útočník Vítkovic Libor Polášek, který nyní šéfuje hokejovému klubu v Kopřivnici.

Své tvrzení opírá o velmi dobrou aktuální formu týmu trenérů Petra Oremuse a Romana Šimíčka. „Vyhrát během jedné čtvrtiny na Spartě, Zlíně a Litvínově už něco znamená. Tyhle body mají cenu zlata, a to hlavně proto, že doma Vítkovice zatím tak výrazné nejsou," připomněl Polášek nezdary s Kometou Brno nebo Chomutovem.

Za zlom v úvodní čtvrtině extraligy označil vítězství na ledě Sparty. „Tyhle zápasy jsou vždycky vyhecované, Sparta byla navíc hodně rozjetá a Vítkovicím se vůbec nedařilo. To kluky určitě pořádně nabudilo a nastartovalo," poznamenal Polášek, který kromě Vítkovic hájil v extralize i barvy Plzně, Slavie nebo Opavy. Bývalý urostlý forvard, kterého si vybral v roce 1992 v prvním kole draftu (21. v pořadí) Vancouver, si navíc myslí, že vítkovický tým potřebuje čas. „Sleduju to z povzdáli, ale po letních odchodech Malíka, Klimka nebo Ujčíka, je jasné, že na první čtyřku tenhle omlazený celek v této sezoně nemá. Ale okolo toho osmého místa hrát Vítkovice určitě mohou. Kádr je perspektivní a je třeba mu dát čas," zopakoval Polášek.

Asistent trenéra Vítkovic Roman Šimíček skutečnost, že tým hraje třikrát v řadě doma moc řešit nechtěl. „Nám se v úvodu extraligy jasně potvrdilo, že nebude lehkých zápasů. Taky nyní platí, že každý celek může porazit každého. A je přitom jedno, jestli hrajeme doma, nebo venku. Vždy to bude o našem přístupu, nasazení a samozřejmě i plnění taktických pokynů nebo proměňování šancí," uvedl Šimíček.

Ostravští hokejisté půjdou do domácí série v psychické pohodě. A to třeba i proto, že se jim naposledy podařilo dvakrát gólově udeřit v přesilových hrách. „Konečně nám to tam napadalo, což je už vzhledem k dalšímu průběhu extraligy hodně důležité. Z početních výhod prostě góly dávat musíme," uznal po zápase na severu Čech elitní obránce Michal Barinka.

Sám se trefil vůbec poprvé v sezoně. „Nejdůležitější jsou body, na statistiky se nikdo z týmu nedívá. V Litvínově jsme vyhrávali osobní souboje a hru zjednodušili, což vedlo k úspěchu," dodal Barinka.

Přenesou tyhle herní činnosti Vítkovice i do domácích zápasů?

Jasno bude v příštích dnech.