Takže je jasné, že se v Ostravě objeví představitelé někdejšího muzikálového ztvárnění Ježíše – Kamil Střihavka, Dan Bárta, který na jevišti ztvárnil postavu Jidáše, ale také Bára Basiková, která si zahrála už v minulosti Marii Magdalenu. Na koncertě vystoupí také Aleš Brichta, Bohouš Josef, Tereza Černochová, Dasha, Wings, Dance 2×s a další protagonisté.

„Na postavu Marie Magdaleny vzpomínám velice ráda. Bylo to vlastně před lety moje první setkání s muzikálovým divadlem. Prožila jsem čtyři roky báječné práce s výbornými kolegy, takže to bylo velmi příjemné období. Těším se na ostravské říjnové koncertní provedení, ale také na 11. listopad, kdy muzikál Jesus Christ Superstar má premiéru v Hudebním divadle v Karlíně v Praze. V současné době na tom nejsem zdravotně moc dobře. Zotavuji se v těchto dnech v Luhačovicích z následků úrazu, který jsem před časem utrpěla. A kotník se zatím léčí velmi pomalu. Ale věřím, že budu do listopadu fit. V koncertním provedení se to dá zvládnout i s určitým handicapem, ale na jevišti, kde musíte nejenom zpívat, ale tančit i hrát, musím být v pořádku. Takže mi, prosím, držte palce,“ svěřila se včera Moravskoslezskému deníku Bára Basiková.

Připomeňme jen, že Webberovo jedinečné dílo, které napsal s textařem Timem Ricem, vzniklo v roce 1969. Je to příběh, jenž vypráví o posledních dnech Ježíše Krista od jeho příchodu do Jeruzaléma až po ukřižování. Poprvé ho mohlo obecenstvo spatřit v londýnském West Endu a následně pak také na Broadwayi. Na počátku sedmdesátých let byl podle divadelní předlohy natočen slavný film v režii Normana Jewisona. Vstupenky na ostravské koncertní provedení slavného muzikálu jsou k dostání v obvyklých předprodejích.