Beast for Love v Ostravě - pátek 4.7.2014

Na osmi pódiích už se objevila nejen česká a slovenská jména, zahráli také interpreti ze Srbska, Irska, Británie či USA. Do oblasti Dolních Vítkovic nejvíce návštěvníků přilákaly hvězdy jako je John B, Chris Sadler, Gramophonedzie a Majk Spirit.

Poslední jmenovaný se však také postaral zřejmě o největší zklamání fanoušků a zároveň největší průser organizátorů, kteří jeho vystoupení umístili do oblíbené, avšak oplocené party village. Nespokojený dav se nakonec rozhodl k hlavní hvězdě večera dostat za použití síly. Plot shodil a přes ochranku se prodral.

„Vystoupení Majka Spirita bylo umístěno v této části areálu, protože si jej partner festivalu exkluzivně vyžádal na své scéně," vysvětlil člen organizačního týmu Matyáš Ožana, který se za vzniklé komplikace omluvil a dodal, že nikdo nebyl zraněn. Zároveň však přiznal, že by se podobný nápor fanoušků mohl zopakovat dnes večer, kdy se na pódiu v party village objeví česká hudební skupina Skyline. „Posílili jsme personál a budeme na to připraveni. Uděláme maximum, aby se taková situace neopakovala," zdůraznil Ožana.

V pátek se na pódiích objevil Gramophonedzie a John B

Včerejší program už se obešel bez podobných komplikací. Během odpoledne stanové městečko ještě spalo a hrstka návštěvníku uvnitř areálu se věnovala především doprovodnému programu. Muži hráli stolní fotbal, dívky využily slunečného dne k opalování a ti odvážnější skákali do nafouknuté gumové peřiny v party village.

Beast for Love v Ostravě - pátek 4.7.2014

S přicházejícím večerem hustota příznivců taneční hudby začala v Dolních Vítkovicích opět vzrůstat a po deváté hodině večer už podél Místecké ulice proudily davy lidí.
Páteční program lákal na interprety jako je Vandal Kaotik, Du´Art a další. „Pro mě byli včera určitě nejlepší Marcus Cooper a Kobylka live drums," řekla Vendy Klimantová z Ostravy. „Já jsem strávila nejvíce času v party village. Je pravda, že trvalo dlouho, než jsem se dostala dovnitř, ale stálo to za to. Hráli tam dobře a s kamarády jsme tančili jako o život," uvedla jednadvacetiletá studentka Barbara Duchoňová.
Největší hvězdy ale opět nastoupily na scénu až kolem půlnoci. Staly se jimi Srb Gramophonedzie a Brit John B. „Festival navštívilo v tento den přes pětadvacet tisíc návštěvníků a my jim všem za tento zájem děkujeme," prozradil Ožana.

Sobotní line up je nejsilněji obsazený

Přestože Beats for Love pomalu končí, poslední slovo ještě neřekl.

„Dnes opět očekáváme vysokou účast vzhledem k tomu, že je vůbec nejsilněji obsazený line up ze všech dnů festivalu," uvedl Ožana. Ve vítkovickém industriálním parku se dnes představí spousta dalších umělců, mezi kterými se objeví X-Press2, Skyline, Tantrum Desire, Counterstrike, A-Brothers, a spousta dalších.

Vrcholem třídenního maratonu se stane Američan Rocky Rock, který patří mezi nejuniverzálnější dýdžeje světa. Známý je především díky skupině Black Eyed Peas.

Markéta Jarmarová