„Jsou to dva zástupci hudby z Velké Británie indie-rockové trio Alt-J a soulový zpěvák, pianista, autor a básník Benjamin Clementine, který v Ostravě zažije svoji českou premiéru.

Alt-J patří k předním jménům světové indie scény, za svůj debut obdržela kapela řadu hudebních cen, jako Mercury Prize nebo Ivor Novello Award, a byla nominována na Brit Awards a Grammy," uvedl za pořadatele festivalu Jiří Sedlák.

ZAČÍNAL V PAŘÍŽI

Benjamin Clementine začínal jako pouliční hudebník v pařížských ulicích, na klavír se naučil sám a hudební svět ho objevil, když bosý, v dlouhém kabátě bez košile, uhranul svým sametovým tenorem diváky televizní show Later… with Jools Holland.

Po vydání debutového alba At Least For Now posbíral v loňském roce prestižní Mercury Prize i cenu Victoires de la Musique, francouzskou obdobu cen Grammy.

Zdroj: Youtube

CENU VĚNOVAL OBĚTEM

Benjamin Clementine cenu Mercury Prize věnoval obětem pařížských atentátů, část peněz daroval potřebným v duchu textu… „Nikdy nezapomenu, že jsem vzešel z ničeho," řekl Benjamin Clementine.

Nemá rád, když jeho příběh zastiňuje hudbu, bez něho by ale lidský obrázek zčistajasna slavného Benjamina Clementina nebyl úplný. Narodil se v londýnské čtvrti Edmonton v nábožensky přísné rodině původem z Ghany. Trio Alt-J a Benjamin Clementine tak doplňují dosud oznámené hvězdy festivalu, jako Imagine Dragons, Norah Jones, Birdy a Moderat. Šestnáctý ročník festivalu Colours of Ostrava se uskuteční od 19. do 22. července příštího roku opět v oblasti Dolních Vítkovic.