Vážení čtenáří, přinášíme vám další díl pravidelného sobotního seriálu Deníku.
Naší snahou je poskytovat především seriózní zpravodajství z vašeho nejbližšího okolí, ale zároveň chceme do Deníku dávat také užitečné informace a zábavu. Dřisty fifejdskeho Ofila, které vystihují rázovitost našeho regionu pohledem svérázné postavy, by měly být právě jednou z těch věcí, které v Deníku pobaví. Další nový díl najdete pravidelně vždy v sobotním tištěném vydání Deníku.

Seděli zme v utery Na Upadnici a enem tak klabosili. Venku sice mrzlo jak ma v unoru mrznuť, ale v hospodskim krbě praskal oheň a v šenku bylo přijemne těplo, „No neni to balada? Atmosferka jak na chatě! Pivko přesně vychlazene, ceny lidove, široko daleko žadna baba na dohled, no nebertě to!" usmival se Poldek.

„Byť tebu, tuž se moc něřechtam, bo jak oto čitam v novinach, zme su je, my chlopi, určeni k vyhubeňu! Dyť se enem zebertě, že v televizi idu spoty, aby se baby něbaly vyšetřeňa cyckuv, aby se včas poznalo, esli v nich nahodu němaju rakovinu. Dochtoři tvrďa, že u nas na tu zakeřnu chorobu umira jedna ženska z pěti. Ja to sice kapuju, je to potřebne, a kdyby se na to robila sbirka, asi bysem sam přispěl, ale čemu zme my, chlopi, diskriminovani?! O baby se televiza stara! Už aji veřejně doporučuje mladym děvuškam až se něchaju očkovať proti rakovině děložniho čipka, či jak se to menuje. A čemu? Dyť bab je na světě furt ešče o hodně vice niž chlopuv! Čemu něma televiza taku starost aji o nas? Když se včil navic po kolika rokach, objevila epidemija přiušnic. Dochtoři tvrďa, že když to chytnu mladi synci mezi devatenastym a pědadvacatym rokem, mohlo by to při složitějšim pruběhu znamenať aji ich sexualni koněc. A nikdo něagituje na preventivni očkovani! Tajak by nikemu na chlopach nězaleželo! Až se klidně vychcypeme, ni?! Babam potym budě stačit enem paru vystavnich kulturistuv či desetibojařuv na semeno a přes uměle oplodněni se bez problemu přidu ku děckam! A svoji libido ukoja robertkem nebo se pomožu navzajem," nastinil tragicky koněc chlopu v Čechach, na Moravě a ve Slezsku Antek.

„Ja bysem tě kapku opravil, bo po tych přiušnicach strati chlopi ,enem' schopnosť rozmnožovaňa, ale ni schopnosť se milovať. To za prvni. Za druhe, kdyby ta infekca vypukla na celym světě a v tym nejhoršim stadiu, tuž by potym něbylo čim ty ženske uměle oplodniť. A tak by asi druhotně vymřely tež, ni?! Ale co je hlavni! Viš ty, o co robky tym umělym oplodněnim přidu? No přeci o funěni u ucha!" zlehčil tyn dišput, kery tak trochu začal zavaňať protibabsku xenofobiju, Lojzek.

„A co ta reklama na prostanol a na ruzne ty čertovske prašky, co podporuju erekcu tak fest, že maž mezi nohami ni enem pořadny klacek, ale třeba aji zbijak!" poučil sem Antka.

A to, že chceme kapku zlehčiť naš sexuologicki dišput, pochopil aji Erďa a přispichal nam na pomoc: „To sedi v hospodě Japonec s Ostravakem. Naraz temu Ostravakovi Japonec jednu vrazi. ,Co to bylo?' pta se Ostravak ,Naše kung-fu!' a znova mu jednu šastně. Ostravak se po pěti minutach probere: ,A co to bylo včil?' ,To bylo naše karate!' Ledva to ale dořekně jebně mu ju Ostravak. Po deseti minutach přidě Japonec ku sobě a překvapeně se pta: ,Ty vole, to bylo hrozne! Co to bylo? ,To bylo tež vaše! Hever od Mazdy!' Fajne, ni?!"

Když sem o tyn našim dišputě a Erďovym frku povykladal svoji Ruži, zahleděla se kajsik do dalki a po paru minutach pravila: „Ofilu, něviš kolik stoji a jak se přesně menuje taka ta krabička s tymi čertovskimi praškami…?" Odpověď na tyn jeji dotaz něznam, takže sem ju němoch uspokojiť… Ale vrta mi v lebemi, čemu ju to zajima?!

Tuš bertě, nebo nechtě ležeť. Ofil

…a kdo chce, ať piše na ofil.ostrava@denik.cz.