„Budou nejdelší a největší ve své historii. Jejich diváci se mohou těšit nejen na představení z loňského ročníku, ale i na obnovenou premiéru zatím nejúspěšnější inscenace slavností Komedie omylů. Velkým potěšením je nám také oznámit, že se po desíti letech na ostravských shakespearovských prknech opět objeví Jan Tříska v inscenaci Pocta Shakespearovi. Kromě letní klasiky se diváci mohou také těšit na divadla až z dalekého Hongkongu anebo Indie," lákají pořadatelé diváky pod širé nebe do hlediště na Slezskoostravský hrad.

Luděk Eliáš obdržel za více než dvacetiletou edukativní přednáškovou činnost o holokaustu rotariánské ocenění Paul Harris felow.
Luděk Eliáš obdržel rotariánské ocenění Paul Harris felow

Slavnostní večer desátého ročníku Letních shakespearovských slavností zahájí, stejně jako kdysi ten první, ve své obnovené premiéře Komedie omylů v režii Petera Gábora.

V rozjařené frašce, těžící ze záměny dvou párů identických dvojčat, uvidíme komediografy Národního divadla moravskoslezského v Ostravě Jiřího Sedláčka a Vladimíra Poláka, kteří excelují v rolích identických sluhů Dromia syrakuského a Dromia efezského.

Jako švihácký kupec Antifolus syrakuský se představí Petr Sýkora, jeho dvojče ztvární Marek Holý. Při svém uvedení inscenace sbírala pochvalné recenze a potlesky na otevřené scéně.

Vstupenky na festival si můžete zakoupit na stránkách festivalu www.shakespearova.cz anebo v síti Ticketportal.

Věra Špinarová.
Ocení prezident Věru Špinarovou?