Jejich první společný celovečerní hudební snímek Muzzikanti se nyní promítá v letních kinech v České republice a na Slovensku a tyto projekce ozvláštňují i živá hudebních vystoupení některých protagonistů z tohoto filmu jako například Petera Cmorika, Markéty Konvičkové, hudební partičky Legendy se vrací ale i dalších. Navíc, Muzzikanti také míří na řadu festivalů do celého světa, včetně Indie a USA a dalších zemí. Oba tvůrci v těchto dnech odtajnili pro Deník podrobnosti svého nového projektu.

Československá pohádka

Petr Šiška. Zdroj: Petarda Production„V příštím roce nás čeká významné výročí – sto let od vzniku Československa. To nás s Dušanem Rapošem inspirovalo k tomu, že jsme vytvořili československou pohádku o dvouhlavém drakovi, která dostane nejprve knižní podobu s názvem Když draka bolí hlava s ilustracemi mladého talentovaného slovenského výtvarníka Martina Schwarze, který nedávno dokončil studia na bratislavské Vysoké škole výtvarných umění,“ uvedl Petr Šiška.

Podle jeho slov by kniha měla spatřit světlo světa už v říjnu letošního roku. „Kniha by měla být současně příspěvkem k česko-slovenské vzájemnosti, ale i návodem k oboustranné komunikaci mezi Čechy a Slováky, protože jedna hlava draka hovoří česky a druhá slovensky. Nebude zde chybět ani slovníček českých a slovenských slov, která se od sebe liší, jako je například čučoriedka, což česky znamená borůvka.

Nejprve se stížností (doplněním kalhotek) a následně i se zahájením správního řízení (doplněním textu) se majitel striptýzového klubu vypořádal po svém.
Sankce i poetismus: „akce kalhotky“ pokračuje

Filmová podoba

„Po vydání knihy by měla v příštím roce vzniknout stejnojmenná výpravná filmová pohádka, a pokud se vše povede tak, jak bychom si představovali, premiéra by se mohla uskutečnit koncem roku 2018,“ informoval Petr Šiška. Jak řekl, v současné době se intenzivně pracuje na filmovém scénáři, včetně dialogů.

„Děj pohádky zatím nebudu prozrazovat, uvedu jen, že se v ní bude hovořit česko-slovensky. A ve filmu se objeví řada velmi populárních herců obou národů, stejně jako známých interpretů, kteří zazpívají, alespoň doufám, působivé písničky. Pohádka se bude z velké části natáčet na území Moravy a Slezska, Těšínsko nevyjímaje. Rýsují se už jména filmového štábu, ale dokud není vše smluvně domluveno, nechci zbytečně předbíhat,“ rozloučil se s námi Petr Šiška.

Přípravy areálu na hudební festival Colours of Ostrava 2017 v Dolní Oblasti Vítkovice.
Počasí na Colours? Teplo a bouřky hrozící každým dnem!