V přibližně dvouhodinové show české hudební legendy s kapelou Prototyp si příznivci popu budou moci vychutnat ty největší zpěvákovy hity, jako jsou například Padá hvězda, Vejdi, Všechno na Mars, Žít jako kaskadér, Mini, Kde jsi, Hráli jsme kličkovanou či Oheň, voda, vítr. Hostem koncertního večera, na němž kromě evergreenů zazní také novější písničky z posledního CD Já se přiznám, bude Jiřina Anna Jandová.

Posiluje

Zpěvák s typicky zastřeným hlasem natočil během své více než třicetileté kariéry 21 hudebních alb a odehrál na čtyři tisíce koncertů, k nimž každoročně přibývají desítky dalších. Ty letošní jsou navíc ve znamení jeho významného životního jubilea. V březnu oslavil šedesátiny, věk si sice příliš nepřipouští, ale přesto má dojem, že jde do tuhého.

„Určitě nepociťuji změnu mezi tím, když mi bylo padesát a když je mi teď šedesát," řekl. „Obojí je hrůza. Když maminka žila, říkala, že už jde v takových letech do tuhého. Jakmile ráno vstanu a vzpomenu si, kolik mi je, tak se z toho zpotím," dodává s úsměvem.

Až na sezonní alergie mu prý jinak tělo velmi dobře slouží, hodně cvičí, dělá čtyřicet kliků denně. Připouští, že si na pódiu nemůže dovolit to, co mohl dřív, a tak každý koncert pečlivě připravuje a zvažuje.

„Nevystupuji za každou cenu, v tomhle směru se snažím muzikou bavit, aby mě to ještě naplňovalo," zdůrazňuje.

Životní jubileum chce oslavit se svými fanoušky, a na ty ostravské se moc těší. Patří k jeho nejoblíbenějším, dokážou prý vytvořit „fajnou" atmosféru, která ho čímsi „fajnym" nabíjí.