Pravidelnou „porci" divadelní kultury a možnost zhlédnout jinak beznadějně vyprodaná představení to vše nabídne Činoherní koktejl v ostravském Domě kultury Akord.

„I v sezoně ,podzim zima' navážeme na ambici přivážet divákům v rámci předplatného do Akordu jen opravdové divadelní lahůdky. Diváci se mohou těšit na pět mimořádných inscenací předních českých divadel a jednoho moravského," přibližuje nové předplatné Lucie Bergerová z Domu kultury Akord v Ostravě-Zábřehu.

Cry Baby Cry

A na co se mohou diváci těšit? Podzimní Činoherní koktejl zahájí 24. září Švandovo divadlo s komedií Cry Baby Cry v čele s Michalem Dlouhým, ve kterém se pět žen pokusí zjistit, lze-li pomocí kurzu life coachingu změnit svůj dosavadní život.

Jeden z nejuznávanějších souborů v zemi královéhradecké Klicperovo divadlo přiveze do Ostravy 21. října dnes již kultovní představení Podivné odpoledne Dr. Zvonka Burkeho. V crazy-komedii o lidumilovi s dětskou duší, který se málem stal několikanásobným vrahem, se v hlavní roli představí Pavla Tomicová a Jiří Zapletal. Klicperovo divadlo vystoupí také následující den, a sice s představením ROMeo@Julie, které by pozornosti diváka rozhodně nemělo ujít, neboť „Dyk more na ty vaše rody" Montekové jsou Romové a soused bílý developer Kapulet…

Manželské vraždění

Herecký koncert v podání Jaroslava Duška a Nataši Burger pod režijní taktovkou Jana Hřebejka přiveze do Ostravy Divadlo Na Jezerce. Tento poučný a zábavný zážitek, který uspokojí nejen manžele po letech, ale i adepty na manželství, se uskuteční 12. listopadu a představení má název Manželské vraždění.

„V čase předvánočním 2. prosince budeme mít čest na prknech Akordu přivítat Divadlo v Řeznické. Červená je název hry, v níž nás Miroslav Etzler a Martin Kraus provedou věčným soubojem umění a komerce. Posledním dílem skládanky se stane 21. ledna 2015 Městské divadlo Zlín s fascinující a magickou ságou o ženách, které ,bohovaly', podle stejnojmenného románu Kateřiny Tučkové Žítkovské bohyně," dodala Lucie Bergerová.

Historicky druhé zvýhodněné předplatné Akordu podzim zima 2014 je v prodeji v pokladně Domu kultury Akord a Ostravském informačním servisu. Cena předplatného je 1590 a 1390 korun (podle výběru místa v sále).

24. ZÁŘÍ Švandovo divadlo Praha: Cry Baby Cry

21. ŘÍJNA Klicperovo divadlo Hradec Králové: Podivné odpoledne Dr. Zvonka Burkeho

22. ŘÍJNA Klicperovo divadlo Hradec Králové: ROMeo@Julie

12. LISTOPADU Divadlo Na Jezerce: Manželské vraždění

2. PROSINCE Divadlo v Řeznické: Červená

21. LEDNA 2015 Městské divadlo Zlín: Žítkovské bohyně