"Všichni moravští interpreti, kteří v sobotu na Megakoncertě vystoupí, se prodrali do nejvyšších pater této soutěže. Skupina Citron po letošním vydání svého nového úspěšného alba „Bigbítový pánbů“ dosáhla na sedmé místo v kategorii skupin, když skončila jen velmi těsně za skupinou Olympic. Markéta Konvičková, která bude s Citronem vystupovat, se stala jednoznačným objevem roku v letošním Českém slavíku. Martin Chodúr zabodoval a v kategorii zpěváků mu patří skvělé čtvrté místo.

No a hvězda z největších na této akci Lucie Bílá, se stala absolutní slavicí pro tento rok. Diváci se tedy letos opravdu mají na co těšit," říkají pořadatelé této atraktivní akce.

Legendární rockery omladí půvabná Markéta


„Skupina Citron po dlouhé, dvacetileté odmlce vydala letos na jaře své novinkové album. Nazvala jej podle ústřední písně Bigbítový pánbů, kterou na Megakoncertu také návštěvníci uslyší. Alba sejiž na CD nosičích prodalo neuvěřitelné množství, na to, že Citron je jen rocková legenda a nikoli nová vycházející hvězda. V průběhu roku se písně z tohoto alba stále pohybují v žebříčku nejhranějších písní v českých rádiích v první padesátce,“ komentují svůj úspěch s velkou radostí členové kapely Citron.

Markéta Konvičková, rodačka z Třince, zazářila na loňské soutěži ČeskoSlovenská SuperStar a od té doby si její písně nacházejí stále více posluchačů. Na Megakoncertě zazpívá tato mladá sympatická interpretka – mimo jiné – se skupinou Citron duet v podobě cover verze jednoho z největších hitů Citronu s názvem Už couvám. V prestižní moravské hitparádě Čas Top 10 se tento duet drží již šest týdnů stále na prvním místě. O Martinu Chodúrovi toho bylo v posledním roce již napsáno tolik, že na tomto místě ho ani snad představovat nemusíme. Jasné je, že nebude chybět mezi účinkujícími Megakoncertu.

„Brány ostravské ČEZ Arény se v sobotu otevřou již v 15.30 hodin, samotný koncert začíná o devadesát minut později. A všichni tito slavičí adepti, včetně těch našich moravských, se v průběhu večera slétnou, aby s plnou vervou ukázali, co všechno dovedou. Takže, my, Moravané, můžeme být na ně hrdi,“ svěřil se za organizátory Megakoncertu Radim Pařízek.