S jakými pocity jste vůbec do soutěže Tvoje tvář má známý hlas šla?

Měla jsem na jedné straně obavy z toho, zda zvládnu něco, co neumím, což je zpívat, tancovat a hrát dohromady. S muzikály ani divadlem zkušenosti nemám. Jediné, co mě živí, je zpívání a koncertování, s tím rozdílem, že jsem na pódiu za sebe, za Markétu Konvičkovou. Z prvotních obav se nakonec stala motivace a výzva. Řekla jsem si, že po skončení soutěže chci umět něco nového, a mám pocit, že se mi to povedlo.

Který interpret či interpretka vám dali nejvíce zabrat?

Nejvíce mi dala zabrat Aretha Franklin. Její písničku Thin jsem se učila i šest hodin denně a byl to fakt mazec. Ta píseň totiž nemá klasickou formu. Aretha je „šílená" v tom, že si zpívá části, které se jí zrovna hodí. No prostě šílený guláš a melodie pokaždé jiná… Dalším oříškem byla také Lucie Bílá, která se prostě napodobit nedá. Navíc mám dojem, že paní Bílá má snad více Slavíků než já roků. Takže je pak logické, že je téměř nemožné ji věrohodně ztvárnit. Nicméně jsem udělala za ten týden maximum a snad to nikoho neurazilo.

Adam Pavlík, syn nedávno zesnulé výjimečné zpěvačky Věry Špinarové, převzal Cenu města Ostravy, která jí byla udělena in memoriam za mimořádný přínos v oblasti kultury.
Zpěvačka Špinarová byla uvedena do Síně slávy cen Anděl

Připravit se během týdne na novou premiéru bylo jistě velké peklo. Jak jste to zvládala?

Někdy to bylo náročné, když jsem měla třeba ještě koncertní víkend s přejezdy přes celou republiku. Ale mám dojem, že jsem to zvládala dobře oproti kolegům, kteří snad každý večer hráli v muzikálech nebo divadlech. Klobouk dolů před nimi.

Přála jste si vylosovat někoho, kdo by vám nejvíce vyhovoval?

Mně to bylo celé tak nějak jedno. Říkala jsem si, že co se má stát, se stane. Třeba Pitbull byl pro mě šok a moc jsem ho nechtěla. Nakonec z toho vylezlo jedno z mých nejlepších čísel, samozřejmě hlavně díky maskérům, kteří ze mě udělali ,,plešouna". (smích) Na druhé straně miluju a z celého srdce obdivuju divy, jako je Christina Aguilera nebo Beyonce. Zrovna ty jsem si vylosovat nechtěla, protože to jsou pro mě nejlepší hlasy světa, a na to já zatím nemám. Když ze mě pak ale udělali mulatku s obrovskou hřívou a sexy kostýmem, cítila jsem se opravdu jako hvězda a za ten los jsem byla nakonec ráda.

Tatiana Vilhelmová se o vás velice pochvalně vyjádřila, že jste vlastně jakousi velkou vítězkou soutěže a přeje vám společný koncert s Vojtou Dykem. Co vy na to, brala byste to?

V podstatě se to stalo. Asi týden po skončení natáčení mi volal Vojta, jestli si s ním a B-Side bandem nechci zazpívat na jejich dvou koncertech v Praze. Shodou okolností jsem byla v Praze a zazpívat si s velkým big bandem je pro mě odměnou. Vojta je všeobecně pro mě nadčlověk. To, co předvádí, a jak zpívá, to mi doteď hlava nebere, takže jsem moc ráda, že jsem mohla být součástí jejich dvou vyprodaných koncertů.

Jak strávíte nadcházející léto? Dokončila jste nový klip. Co vás čeká, šňůra letních koncertů na festivalech, anebo relaxace?

Přesně, jak říkáte, dotočili jsme klip k písni Teď už vím, kterou mi napsala kamarádka Elis Mraz. Nemohu se dočkat, až to vyjde. Je to sice něco, co tady v České republice nikdo nedělá, ale rozhodla jsem se pracovat na tom, co mě baví, bez ohledu na to, jestli to u nás funguje nebo ne. Je to styl rnb a soul, kudrlinky a feelingy v hlase, a to já prostě miluju. Doufám, že se mnou alespoň pár lidí bude souhlasit a nebude to písnička jenom pro mě. (smích) Léto bude pracovní. Hned začátkem června odlétáme točit další videoklip na česko-romský duet s Honzou Bendigem. Rozhodli jsme se udělat pokračování naší prvotiny s názvem Bloudím, která má za půl roku na YouTube přes čtyři miliony zhlédutí. Od června do září mám přes třicet koncertů, takže se moc těším. Dovolenou si užijeme až koncem září, kdy letíme do Ameriky s rodinou a partnerem.

Co studium, stíháte?

Nestíhám bohužel. Nebylo fyzicky možné žít tři a půl měsíce v Praze a studovat u toho školu v Ostravě. Když jsem se vrátila do Ostravy, spolužáci už měli po zápočtech a začínali zkouškové období. Budu muset zopakovat ročník. Bakaláře už mám, to je pro mě důležité a cesta k inženýrovi se mi asi o rok protáhne.

Cestovatel a spisovatel Miloslav Stingl.
Meltingpot hlásí: do Ostravy přijedou světové osobnosti

Jste úžasně sexy, dostala jste už nabídky coby modelka k focení?

Zatím moc ne a ani se do toho nechci stylizovat. Být zpěvačkou má výhodu i v tom, že vás potom fotí do různých časopisů k rozhovorům nebo se stanete tváří nějaké značky atd. Tohle si užívám, ale být vyloženě modelkou není můj sen.

Láká vás přestěhovat se do Prahy?

Láká neláká… Práci mám po celé České republice, takže je jedno, jestli budu na vystoupení dojíždět z Ostravy, nebo Prahy. Jsem srdcař a Ostrava je mi bližší. Nechám tohle rozhodnutí na osudu a partnerovi. Chce se stát pilotem dopravního letadla a na podzim plánuje jít na výběrové řízení do letecké společnosti. Pokud ho přijmou a bude třeba lítat z Prahy, v Ostravě sama určitě nezůstanu a půjdu s ním.

A co nové cédéčko? Pracujete na něm?

Vyloženě na novém cédéčku ne, ale přemýšlíme teď s managementem, že bychom na podzim vydali písně průřezem mých sedmi šťastných let a vydali bychom i písně, které na žádném albu zatím nevyšly. Uvidíme. Zatím to je v jednání a dáváme tomu nějakou kostru. Nicméně teď mě čeká vydání singlu s videoklipem, v létě duet s Honzou Bendigem a na podzim chci další singl, a třeba bude štěstí přát a bude to i zároveň singl k nové desce.

Lenka Pavlovič, která začínala v třeboňské základní umělecké škole, získala cenu Thálie za roli Hortenzie v inscenaci Ples v opeře.
Držitelka Thálie Lenka Pavlovič: Chtěla bych si zazpívat ve vídeňské opeře