Do Vánoc je sice ještě daleko, ale už nyní je v plném proudu příprava akcí na toto sváteční období. Například v Ostravě se chystá koncert naší přední zpěvačky Lucie Bílé, názvem Bílé Vánoce Lucie Bílé. Tato zpěvačka s kapelou Petra Maláska vystoupí spolu s Janáčkovou filharmonií Ostrava 8. prosince v Multifunkční aule Gong v Dolní oblasti Vítkovice. Jako host se na koncertě představí Bílý sbor. To vše pod taktovkou dirigentky Miriam Němcové.

„Vánoční koncert začíná v 19 hodin. Jsme velmi rádi, že se nám podařilo zkoordinovat výjimečné seskupení a spojení famózního hlasu Lucie Bílá s kapelou a s Janáčkovou filharmonií Ostrava bude bezesporu unikátním zážitkem. S takovou hvězdou a s orchestrem na jednom pódiu věříme, že si každý fanoušek odnese nepopsatelný zážitek a naplní ho kouzlem Vánoc," poznamenal jeden z organizátorů koncertu Martin Tichopádek. Vánoční koncerty Lucie Bílé bývají zpravidla beznadějně vyprodány, proto organizátoři doporučují, aby si zájemci vstupenky včas zajistili.

„Předprodej je již zahájen a zájem je už nyní poměrně značný. Vstupenky lze pořídit prostřednictvím webového portálu www.jfo.cz, v prodejním místě Janáčkovy filharmonie, prostřednictvím e-mailu janacekpoint@jfo.cz, na telefonu 597 114 655 a taky na www.ticketstream.cz," vysvětlil Tichopádek. (af)