Do Ostravy přijedou loutkáři a divadelníci z Německa, Nizozemska, Řecka, Polska, Francie, Slovenska, Ruska, Slovinska, Velké Británie, Itálie, Španělska, Kanady a samozřejmě také z České republiky. Diváci se dočkají mnoha zajímavých typů loutek vyrobených z tradičních i zcela netradičních materiálů.

Objeví se loutky z molitanu či dokonce z ledu, na jevišti obživnou i plastikové sáčky a papírové kapesníky. Ojedinělou podívanou nabídnou obří světelné loutky divadelního projektu DUNDU v Trojhalí Karolina.

Skoro osm set lidí navštívilo o víkendu bývalý Důl Petr Bezruč a bezmála tři stovky z nich i vystoupaly na jeho opravenou těžní věž, aby viděli město z jiné perspektivy.
Exkurze na důl Petr Bezruč aneb stará šachta v Ostravě o víkendu lákala

„Program nabídne 22 soutěžních a sedm nesoutěžních představení pro všechny věkové skupiny od předškolních dětí až po dospělé. Součástí budou také dětské tvůrčí dílny, průvod loutek, diskuse a koncerty. Festival Spectaculo Interesse bude probíhat na hlavní a alternativní scéně ostravského Divadla loutek, v sousedním Kulturním centru Cooltour na výstavišti Černá louka a nově také v Šapitó Nadace ČEZ na Masarykově náměstí v centru města,“ doplnila mluvčí Divadla loutek Ostrava Klára Šebestová.

Předprodej vstupenek probíhá na webu divadla, kde je také k nahlédnutí kompletní program.

Kampus Palace na Smetanově náměstí.
Studenti v Ostravě mají letos na výběr: koleje, nebo privát?