Na něm spolupracuje se dvěma producenty současné hudby Oneohtrix Point Never a Hudson Mohawke.

Album HOPELESSNESS představuje revoluční odklon od zpěvákových předcházejících symfonických projektů, nyní půjde o elektronickou taneční hudbu s procítěným zpěvem a přímočarými politickými texty týkajícími se sledování, války vedené drony i ničení ekosystémů. Album se snaží narušit předpoklady, na kterých je založena populární hudba, tím, že využije politické texty v tanečních a popových skladbách.

Antony and the Johnsons na Colours of Ostrava vystoupil poprvé v roce 2012, kdy v novém festivalovém areálu Dolních Vítkovic společně s Janáčkovou filharmonií Ostrava okouzlil tisíce diváků.

„Antony and the Johnsons pro mě představuje jednu z největších, nejzajímavějších a zároveň nejtajuplnějších osobností současné hudby. Že se vrací na náš festival, jsme rádi o to více, že nyní půjde o zcela odlišný koncertní projekt pod novým jménem ANOHNI," řekla ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Patnáctý ročník Colours of Ostrava se uskuteční od 14. do 17. července 2016 opět v unikátním industriálním areálu Dolních Vítkovic v Ostravě.

V prodeji jsou v tuto chvíli čtyřdenní vstupenky za 1990 korun, k dispozici za tuto cenu je limitovaná edice 5000 kusů a jsou k dostání na e-shopu Colours of Ostrava http://eshop.colours.cz.

Více informací na www.colours.cz.