Legenda domácí populární hudby Helena Vondráčková. Ještě před vystoupením jsme ji tak trochu přepadli v šatně, kde se zrovna líčila. Zprvu naší návštěvou příliš nadšená nebyla, ale pak svolila ke krátkému rozhovoru.

Blíží se konec roku. Jaký byl pro vás?

Myslím si, že byl docela plodný. Absolvovala jsem spoustu koncertů, hraji v muzikálu Mamma Mia! Podle mého názoru jsem měla velice krásný koncert v Polsku s Marylou Rodowicz, ale i řadu dalších vydařených vystoupení.

Co nová cédéčka? Připravujete něco?

Ano, už od léta pracuji na dlouhohrajícím albu, které by mělo vyjít 3. února příštího roku a bude se hudebně pohybovat v duchu moderního šansonu. A pokud jde o koncerty, tak mě čeká ještě letos 18. prosince pražská Lucerna, ostatně jako každý rok. Dokonce jsme ji chtěli letos „odpískat", protože příští rok budu oslavovat jisté jubileum, jak říkám já, „nevalného vzhledu"…

Takže vás čeká příští perný narozeninový rok, který se asi projeví ve zvýšeném počtu vašich koncertů…

Určitě, plánuji několik velkých vystoupení. V Praze chystáme O2 arenu, v brněnském Boby centru budeme mapovat narozeninový koncert pro Českou televizi. Čeká mě také megakoncert v areálu Ondreje Nepely v Bratislavě, jednáme ještě o další akci v Košicích. Na Slovensku se příští rok představím na deseti vystoupeních s Alexandrovci. Dostala jsem nabídku německé televize na jedno setkání hvězd v menším městečku, což mě velmi potěšilo. A vydavatelství Supraphon by mělo vydat začátkem podzimu pěticédéčkové album retro u příležitosti mých kulatin.

U příležitosti vašeho jubilea chystáte i jednu speciální akci…

Ano, přímo v den svých narozenin 24. června připravuji koncert na hradě, který se mi stal v jistém smyslu slova osudným, tedy tam, kde se natáčel pohádkový film Noc na Karlštejně, v němž zazněla v mém podání stěžejní píseň Karla Svobody Lásko má, já stůňu. Bude to na Karlštejně, kde jsem také dostala jisté ocenění, zlatou medaili, kterého si velmi vážím, a na tomto hradě jsem se také vdávala, což má pro mě osobní kouzlo. Samozřejmě že ještě doladíme hosty, kteří přijdou zazpívat. Myslím si, že příští rok se rozhodně nudit nebudu.