Po představení se zúčastní besedy s diváky, kterou bude moderovat dramaturgyně inscenace Ilona Smejkalová. Z angličtiny bude překládat Jakub Škorpil, který má na svém kontě mimo jiné překlad této úspěšné komediální hry.

Hledání třicátníků

Komedii Můj romantický příběh napsal mladý autor částečně na motivy vlastních zážitků a svým námětem je v mnohém typická pro dnešní mladou generaci „singles". Hra nabízí zábavný, a přesto nekompromisní pohled na hledání toho pravého partnera dnešními třicátníky. Pod slupkou zábavné hry se ukrývá originální vztahová tragikomedie, která ukazuje rozdíl mezi tím, jak vidíme události a lidi kolem sebe my a tím, jak je vidí ostatní. Řada událostí se tak v podání ženy odvíjí poněkud jinak, než jak jsme je viděli z pohledu muže.

Jacksonův „romantický" příběh je univerzální, klidně by se mohl odehrávat v kterémkoliv českém městě. „Vlastně by naše inscenace měla být jakýmsi ironickým a vtipným návodem, jak se v zamotaném vztahovém bludišti dnešního světa vzájemně najít, propojit a znovu nezabloudit!," uvedla dramaturgyně inscenace Ilona Smejkalová.

„Počátkem letošního roku získala ostravská inscenace na soutěžním 15. ročníku Grand Festivalu smíchu prestižní titul Komedie roku a stala se tak nejlepší komediální inscenací, která v minulém roce na prknech českých divadel vznikla. Inscenace Můj romatický příběh získala také Cenu Marka Ravenhilla udělovanou za nejlepší tuzemskou inscenaci nového dramatického textu a Tereza Vilišová získala za ztvárnění role Amy Cenu Alfréda Radoka a Cenu Thálie," dodala Ilona Smejkalová.

Hra Můj romantický příběh měla světovou premiéru v roce 2010. Inscenace zazářila na edinburském festivalu, získala hlavní cenu a následně se hrála před vyprodanými hledišti londýnského Bush Theatre. Neobyčejně úspěšná je také v mezinárodním měřítku, po premiérách v Austrálii, Německu, Řecku, Srbsku, Slovinsku, Švédsku, USA i Česku se připravují její uvedení ve Francii, Číně či Japonsku.

Návštěva D. C. Jacksona v Ostravě nabízí jedinečnou příležitost setkat se s jedním z reprezentantů současné britské dramatiky.
Beseda s úspěšným autorem se bude konat v sále Divadla Petra Bezruče, její začátek je naplánován na 21.10 hod. Vstup na besedu je zdarma.