Už za několik dnů bude mít na Slovensku premiéru, ale vzápětí také v České republice česko-slovensko-polský film Muzzikanti se spoustou pohodových písniček, v režii Dušana Rapoše podle scénáře Petra Šišky, který je také jeho producentem. A právě Maroš Kramár si v tomto snímku také zahrál. Vytvořil postavu manažera Schwarze v prostředí hudebního showbyznysu. V této souvislosti jsme mu položili několik otázek.

Jak byste charakterizoval film Muzzikanti?

Podle mého názoru je to pohodový rodinný snímek, v němž se prolínají různé hudební žánry, které mají rádi mladí i dříve narození diváci. Je tam slyšet rock, pop, nostalgické písničky, ale také folklor v různých podobách, což si myslím, že může být pro diváky velmi atraktivní. Také už proto, že v něm hrají a zpívají velmi populární interpreti a herci.

Čtěte také: Herec Pavel Kříž: Nesplněné sny ani přání v herectví nemám…

Ve filmu vytváříte postavu manažera Schwarze. Bylo pro vás těžké ztvárnit tuto roli?

Abych se přiznal, roli manažera jsem si už v minulosti vyzkoušel v praktickém životě a vlastně dodnes kolem sebe soustřeďuji partičku herců, s níž děláme divadlo a jezdíme na zájezdy. Ale ne vždy se mi v této oblasti dařilo. Opak je pravda, ale takový už je život…

Muzzikanti se natáčeli v prostředí Těšínského Slezska. Jak na vás zapůsobilo?

Úžasně jsem se cítil v Dolní Lomné. Přiznám se, že čas od času, když si chci od práce odpočinout, vyrazím na krátké výlety do Rakouska a Švýcarska, ale třeba i jen malý kousek za Bratislavu do přírody. Ale právě v Dolní Lomné a okolí jsem viděl velmi upravené domy, zahrádky, udržované záhony, všude v oknech květy a čistota. Přesně jako v mnohých alpských vesničkách.

Čtěte také: Patrik Děrgel o Těšínském Slezsku: Je to moje srdeční záležitost

K TÉMATU

Maroš Kramár- pochází z umělecké rodiny. Už jeho otec Ján, ale i dědeček Ján Klima byli profesionální herci. V současné době hodně pendluje mezi Slovenskem a Českou republikou, neboť je často obsazován do televizních seriálů. Vzpomeňme například Ordinaci v růžové zahradě, Letiště či Mezi námi. Podle svých slov žije ve spokojeném manželství. Jeho žena Nataša je právnička. Spolu mají tři děti - dceři Tamaře je šestnáct, synu Timurovi o rok méně a nejmladší je osmiletý Marek. Rodina si je ale poměrně vzácná, neboť otec Maroš bývá velmi často pracovně mimo domov.

Mohlo by vás zajímat: Kryštof baví "Československo" 25 let. Co stojí za jeho úspěchem?

Kdo získá Ceny Thálie 2016? Moravskoslezský kraj má sedm želízek v ohni