Posluchačům představí zbrusu nový program nazvaný The Best of Glenn Miller Orchestra.

Novinky i stálice

„Každé dva roky svůj program měníme, ale ty nejdůležitější skladby, třeba In The Mood nebo Moonlight Serenade, nemůžeme vynechat. Lidé se na ně těší, ožijí při ní. Odcházeli by zklamaní, kdyby ji nedostali." říká Wil Salden, kapelník této báječné swingové party.

Glen Miller Orchestra

Vystoupení Glenn Miller Orchestra jsou v České republice velice populární. Díky nostalgické atmosféře, kterou vyvolává hudba čtyřicátých let minulého století, vystoupení navštěvuje převážně starší generace, ale často i mladí lidé, kteří se rádi nechají unést na vlně hravého swingu.

Kapela odehraje až tři sta koncertů ročně: Vždy však přijíždí in the mood – tedy v dobré náladě a s úsměvem na tváři.

Nový zvuk

Historie původního amerického tělesa Glenn Miller Orchestra sahá do třicátých let minulého století. Glenn Miller se ve svých třiceti pěti letech stal hvězdou tehdejší hudby. Hubený, vážně vypadající muž přinesl nový zvuk, založený na perfektní harmonii celého orchestru. Na podzim roku 1939 začala rádia hrát hudbu jeho orchestru a skladby In the Mood, Pennsylvania 6-500, String of Pearls a Moonlight Serenade se okamžitě staly populární po celém světě. V roce 1942 přišel Miller s nápadem spolupracovat s americkým letectvem a založil U. S. Air Force Orchestra.

15. prosince 1944 měl Miller letět ze Spojeného království do Paříže hrát pro vojáky, kteří ji nedlouho předtím osvobodili. Jeho letoun odlétl ze základny RAF v Claphamu v hrabství Bedfordshire a zmizel nad kanálem La Manche. Jeho tělesné ostatky ani vrak jeho letounu nebyly nikdy nalezeny.

Soutěž Deníku o 2 vstupenky na představení

Chcete si vystoupení legendárního souboru užít i vy? Deník má pro jednoho z vás 2 vstupenky. Stačí odpovědět na otázku:

V kolikati městech České republiky v lednu 2014 Glenn Miller Orchestra vystoupí?
Odpověď na otázku nám zašlete do čtvrtku 19. prosince 2013 do 9.00 hodin společně se jménem, adresou a telefonním číslem na e-mailovou adresu web.msdenik@denik.cz. Do předmětu uveďte heslo GLENN MILLER.
Už zítra (ve čtvrtek) vylosujeme jednoho výherce, který získá 2 volné vstupenky na vystoupení Glenn Miller Orchestra 6. ledna 2014 v Domě kultury města Ostravy.

UPOZORNĚNÍ:*Výherci budou vyrozuměni e-mailem, vstupenky si budou muset vyzvednout v ostravské redakci Moravskoslezského deníku osobně! Buďto ještě tento ve čtvrtek nebo v pátek, případně v další dny, které mu uvedeme v e-mailu.