A jaké další premiéry nabídnou Bezruči v této sezoně? „V říjnu nás čeká Richard III. v radikální úpravě Tomáše Vůjtka. Právě Shakespearův Richard III. je jedním z nejpůsobivějších divadelních padouchů, na jevišti se do něho převtělí Lukáš Melnik, který v poslední době exceloval v roli Pavla Maliny v inscenaci Petrolejové lampy a byl oceněn prestižní Cenou Thálie pro mladé umělce do 33 let," uvedla Janka Ryšánek Schmiedtová, umělecká šéfka Divadla Petra Bezruče, která Richarda III. režijně nastuduje.

Zajímavý projekt slibuje režijně-dramaturgické duo Lukáš Brutovský a Miro Dacho. Autorská inscenace PS: …odepiš! V režii Lukáše Brutovského vznikne z příběhů z pohlednic, které byly poslány z nebo do Ostravy. „Společně s tvůrčím duem Brutovský, Dacho zavítá na naše jeviště i Radek Pastrňák, člen populární skupiny Buty, který přislíbil, že se postará o hudební složku inscenace," prozradila Janka Ryšánek Schmiedtová.

Čtvrtou premiérou sezony se stane dílo britského dramatika Martina McDonagha nazvané Kráska z Leenane v režii Janusze Klimszy. Po uvedení Mrzáka Inishmaanského a Osiřelého západu tak Bezruči uzavřou trilogii tohoto oblíbeného autora.

MLÁDÍ V HAJZLU

Na konec sezony nastudují Bezruči v české premiéře dramatizaci legendární knihy C. D. Payna Mládí v hajzlu v režii Janky Ryšánek Schmiedtové. S hlavním hrdinou Nickem Twispem se diváci vrátí do puberty.

Soubor Divadla Petra Bezruče se koncem září vydá na podzimní šňůru zájezdů s inscenací Zbabělců a postupně se představí v Náchodě, Děčíně, Ústí nad Labem a Kolíně. Zúčastní se rovněž festivalu Pražské křižovatky, který připomene památku Václava Havla. Bezruči se také zapojí do celoevropského projektu Noc divadel.

Na jaře příštího roku se uskuteční další ročník pravidelné přehlídky Kašparův ostravský týden.