Obří světelné loutky v představení Du Und Du německého divadelního souboru DUNDU, ale i další inscenace v podání divadelníků ze třinácti zemí světa nabídne tradiční mezinárodní loutkářské bienále Spectaculo Interesse, které od roku 1995 pořádá Divadlo loutek Ostrava (DLO).

„Festival začíná už zítra a potrvá v moravskoslezské metropoli do 6. října. Představí nejnovější trendy ve světovém loutkářství. Uskuteční se na hlavní a alternativní scéně DLO, dále v Kulturním centru Cooltour a nově také v Šapito Nadace ČEZ na Masarykově náměstí a v Trojhalí Karolina,“ uvedla Jarmila Hájková, ředitelka DLO.

Ilustrační foto.
Ostravu na podzim navštíví loutkáři z Evropy i z Kanady

OBŘÍ SVĚTELNÉ LOUTKY

Největším magnetem festivalu je patrně inscenace Du Und Du německého souboru DUNDU.

„Na programu je ve čtvrtek 5. října od 21 hodin, kdy se v Trojhalí Karolina rozzáří až pět metrů vysoké loutky vyrobené inovativními konstrukčními metodami z průhledných svítících vláken. Každá postava je animována až pěti profesionálními loutkaři, kteří za živého hudebního doprovodu západoafrické harfy Kora proplouvají mezi diváky a vyprávějí příběh o odvěké touze po bezpečí a přátelství,“ dodala Jarmila Hájková, která toto představení už zhlédla v zahraničí.

Součástí festivalu Spectaculo Interesse je bohatý doprovodný program.

Zdroj: Youtube
Chinaski
Skupina Chinaski odstartuje v říjnu své turné v Ostravě