Své sídlo měla a stále má v moravskoslezské metropoli, takže je jedinou českou celoplošnou televizí, která nesídlí v Praze. Nevysílá reklamy, jediným zdrojem jejích příjmů jsou dary diváků a příznivců.

DUCHOVNÍ ZÁLEŽITOSTI

„U vzniku televize Noe stálo občanské sdružení Telepace, skupina převážně mladých lidí, jejichž koníčkem byla tvorba filmů a televizních pořadů. Ve středu zájmu jsou pořady duchovní, pravidelně vysíláme významné liturgické slavnosti, a to i přímé přenosy z Vatikánu nebo ze zahraničních cest papeže, ale také z našich katedrál a kostelů. Zejména starší a nemocní lidé oceňují, že mohou prostřednictvím televize prožít bohoslužby, když se sami už do kostelů nemohou vypravit. Technické vybavení

a profesionalita týmu umožňuje televizi Noe živě vysílat také z hudebních festivalů i dalších velkých setkání," uvedl Leoš Ryška, ředitel televize Noe.

VÁŽNÁ HUDBA I OUTDOOROVÉ POŘADY

„Svými pořady oslovujeme široké spektrum lidí. Vysíláme filmy dokumentární i hrané, velký důraz klademe na vážnou hudbu a folklor, nabízíme i pořady pro děti a mládež. Významné místo v našem vysílání zaujímají třeba i relace s outdoorovou tématikou a představuje neprofesionální filmaře a jejich díla," dodal Leoš Ryška.

NAROZENINOVÝ PROGRAM

„Na dnešní narozeninový den připravila televize Noe deset hodinových pořadů s pohledy do archivu i zákulisí. Hlavní oslavy se odehrají už tuto sobotu nejenom na televizních obrazovkách, ale i při osobních setkáních s tvůrci, příznivci a diváky v televizních prostorách vedle ostravsko-opavského biskupství za kostelem svatého Václava v Ostravě.