„Na Full Moon stage se uskuteční festivalová premiéra muzikálu Deža Ursinyho Peter a Lucia v podání jeho syna Jakuba, herečky a zpěvačky Doroty Nvotové a skupiny Talent Transport," uvedl Michal Pařízek, šéfredaktor hudebního časopisu Full Moon.

NOVÁ JMÉNA

„Podobně jako v předchozích letech jsou základem programu Full Moon Stage zajímavá jména domácí alternativní scény, ke kterým vybíráme zahraniční interprety. Z letošního ročníku bych rád upozornil na sobotní vystoupení amerického garážového písničkáře Rona Galla. Věřím, že podobně uspějí jména jako Xylouris White nebo Warhaus, ale svojí důležitost má každá položka programu, sázíme hlavně na ucelenou dramaturgii," dodal Michal Pařízek.

V letošním roce nebude chybět spojení hudby a němého filmu, švédský filmový kult Čarodějnictví v průběhu věků (Häxan, 1922) doprovodí skupina Tomáš Palucha. Nová alba představí emocoreová formace Esazlesa nebo oceňovaný domácí hudebník Dné. Petr Marek (Midi Lidi) představí spolu se skupinou Květy svůj projekt Muzikant Králíček.