Potrvá do 20. srpna a nabídne krátké i dlouhé pohádkyv amfiteátru a interaktivní výstavu loutek Pimprlárium. Jako první se v neděli 23. července 2017 představí Divadelní soubor Koňmo s představením Vodnická pohádka – které bude hrané maňásky i činoherně a pojednává o lakotné mlynářce, hodné Bětušce, vodníkovi a čertovi.

Divadelní představení se pak budou konat každou neděli v 17 hodin. V programu diváci uvidí například Divadelní soubor Koňmo, pražské Studio Damúza, Divadlo PIKI, Divadlo U Staré herečky a Scénu Bajka Těšínského divadla.

„Kdo hledá program na všední dny, může zhlédnout některou z krátkých dopoledních pohádek. V průběhu čtyř týdnů se v amfiteátru od úterý do pátku vystřídají studenti z JAMU v Brně, Bubu – klub dětské kultury Vsetín, Divadlo Formela a ostravský spolek THeatr Ludem. Hraje se od úterý do pátku vždy v 11 hodin,“ řekla Klára Šebestová z ostravského divadla loutek.

Zájemci navíc mohou navštívit i alternativní scénu divadla, která se během Léta s pimprlaty promění v kouzelnou říši plnou loutek všech možných druhů i velikostí.

Výstava Pimprlárium představí všechny druhy loutek od plošné loutky až po marionetu. Divadelní lektoři a průvodci v jednom děti výstavou provedou, předvedou, jak loutky fungují, a poté jim poradí, jak si loutky mohou vyzkoušet. Prohlídky budou probíhat od úterý do pátku v 15 hodin a v neděli v 10 hodin.

Kniha o středověké Ostravě.
Kniha o středověké Ostravě