Klavírní recitál právě tohoto proslulého umělce se uskuteční už ve středu v sále Domu kultury města Ostravy od 19 hodin v rámci komorních koncertů Janáčkovy filharmonie (JFO).

„Kirill Gerstein není v Ostravě neznámým umělcem. Publikum tento fascinující pianista uchvátil již v říjnu roku 2013 Prokofjevovým Druhým klavírním koncertem, čímž také potvrdil, že je velkým propagátorem ruské hudby. Teď se tedy vrací na místo činu se svým recitálem. Bude to jedno z jeho dvou exkluzivních vystoupení v České republice. Druhé se uskuteční v Praze 23. února," říká Jana Knižátková, tisková mluvčí Janáčkovy filharmonie.

„Dramaturgie ostravského koncertu Kirilla Gersteina, který byl mimochodem před lety nejmladším přijatým studentem na bostonské Berklee College of Music, se skládá z Bachovy Invence a Lisztovy Transcendentální etudy. Původně ohlášený výběr z Bartókova Mikrokosmu nezazní z důvodu přílišné délky programu. Výběr skladeb je potvrzením Gersteinovy odvahy a chuti hledat. Při jejich interpretaci se může dostatečně projevit jeho fascinující technika," dodává Jana Knižátková.

Vstupenky v ceně 200 korun můžete zakoupit v Janáček Pointu v Domě kultury města Ostravy, ale také v pobočkách Ostravského informačního centra nebo on-line v rubrice vstupenky.