Ostrava, Hradec nad Moravicí - Nadšené reakce diváků provází koncertní turné Vivaldianno Tour 2012 houslového virtuosa Jaroslava Svěceného a rockového klavíristy a Michala Dvořáka.

„Začali jsme 8. dubna předpremiérou v rámci velikonočního festivalu Smiřické svátky hudby a od začátku května pokračujeme dalšími českými a moravskými městy. Diváci na prvních koncertech reagovali jedním slovem úžasně, končili jsme dlouhým potleskem vestoje," říká spokojeně autor úspěšného projektu Vivaldianno, rockový klavírista Michal Dvořák.

V osobitém podání Svěceného a Dvořáka zní skladby inspirované nejen nadčasovou hudbou Antonia Lucia Vivaldiho, ale také geniálním Bachem a Mozartem, houslistou a skladatelem Fritzem Kreislerem či argentinským mágem Astorem Piazzollou.

Vivaldianno Tour 2012 nabízí především novinky z CD Vivaldianno MMXII, které vyšlo koncem března, ale nechybí ani ty nejúspěšnější a nejžádanější skladby z prvního CD Vivaldianno MMVIII. Jaroslava Svěceného a Michala Dvořáka doprovázejí hudebníci z Peru a Bolívie, posílení o virtuózního hráče na kenu a siku Vlada Urlicha. Mezi hosty je i Heroldovo kvarteto a na některých koncertech vystoupí také hráčky z Melody Orchestra. Celkový divácký a posluchačský zážitek umocňuje špičkové audiovizuální zpracování scény a zvuková aparatura.

Koncertní šňůra míří v těchto dnech na Moravu. Nejbližší vystoupení se uskuteční v pondělí 21. května v Domě kultury města Ostravy od 20 hodin. Multižánrová show nabízející tóny klasiků v moderním hávu bude k vidění také 20. června v zámku v Hradci nad Moravicí. I tady je začátek naplánován na 20. hodinu. Vstupné v Ostravě je od 390 do 1290 korun.