Odehrála svůj nejlepší zápas v letošním Wimbledonu, ale cesta za obhajobou titulu už pro Petru Kvitovou skončila. „Smůla, že na druhé straně byla holka, která hrála ještě líp, a hlavně líp servírovala," uznala česká jednička sílu své čtvrtfinálové přemožitelky Sereny Williamsové. (isport.cz)

Titul z Wimbledonu má sympatická Fulnečanka z loňska, letos jí to na slavných travnatých kurtech nevyšlo. Nemusí ale smutnit za pár týdnů se do All England Clubu vrátí a bude bojovat o olympijské zlato. Držme jí palce, aby jí to napodruhé vyšlo lépe.

Štětkoun africký

Jmenuje se Tarzan, pochází z Afriky a výborně běhá i plave. Tak by se dal ve zkratce popsat nový obyvatel ostravské zoo štětkoun africký nejpestřeji zbarvené prase s poměrně hustou hnědočervenou srstí. (Deník)

Prasátko Tarzan vypadá na rozdíl od českých vepřů jako velmi zdatné zvíře. Slůně Rashmi tak má v ostravské zoo nového konkurenta, na kterého budou návštěvníci určitě zvědaví. Myslím, že od této chvíle by už nemuselo být bráno jako urážka, když někdo někomu řekne: „Běháš (případně plaveš) jako prase!"

Krajský úřad se zabývá záměrem podnikatele Josefa Figury, který chce lyžařský vlek mezi Ovčárnou a Petrovými kameny ve skiareálu Praděd prodloužit a změnit na sedačkovou lanovku. (Deník)

Z pohledu lyžařů je Figurův záměr velmi zajímavý, ekologové z něj ale dva metry vysoko neskáčou. Kdo se bude nakonec smát? Ten, kdo si sbalí věci a odjede raději sjíždět nekonečné alpské sjezdovky…

Ačkoliv do krajských voleb zbývají čtyři měsíce, první billboardy s tvářemi politiků naznačují, že se blíží volby. Většina stran už rozjela kampaň, hlavní „nábor" voličů směřuje na konec léta. Někteří politici přitom avizují: Na kampani budeme letos šetřit. (idnes.cz)

Lidé šetří na všem a všude, doba je zlá. Že by ale šetřili i politici, tak o tom slyším prvně. Věříte jim?

Ilustrační foto.Máte potřebu svým známým a přátelům neprodleně sdělit, co zrovna děláte na pláži u moře nebo jinde na dovolené? Uvažujete o tom, že na facebook či jinou sociální síť prakticky on-line umístíte fotografii s popiskem typu „Tak zrovna tady teď ležím a koukám na moře"? Raději to nedělejte. Nevědomky totiž dáváte dobrý tip zlodějům. (Deník)

Chlubit se na facebooku tím, kdy a kam jede člověk na dovolenou, je obyčejná hloupost. O čtrnáct dní později tam stejní lidé mohou dát fotku svého vybíleného bytu. Ale třeba to tak chtějí tomu se totiž říká žít naplno na sociální síti.