Nehoda se stala krátce po 19. hodině v Luční ulici v městské části Svinov. „Muž pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost a řízení motocyklu při najetí do táhlé levotočivé zatáčky, které nezvládl," informovala policejní mluvčí Gabriela Holčáková. 

Muž s motocyklem vyjel vpravo mimo vozovku do hlubokého travnatého příkopu s protisvahem, do kterého narazil. Po nárazu byl motocykl vymrštěn na travnatou plochu nacházející se za příkopem, kde motocykl narazil do dalšího travnatého protisvahu.

„Muž byl v okamžiku příjezdu posádek v bezvědomí a první pomoc se mu pokoušeli poskytnout svědkové nehody. U postiženého došlo k selhání životních funkcí a bylo nutno jej resuscitovat," uvedl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl. Dodal, že asi po dvaceti minutách se záchranářům podařilo obnovit srdeční činnost pacienta, ale v sanitce měl znovu zástavu a nakonec zemřel.

„Žena utrpěla poranění horní končetiny a hrudníku, v době zásahu záchranné služby však byla při vědomí," řekl Humpl. Záchranáři ji převezli do Městské nemocnice Ostrava. U zemřelého byla nařízena soudní pitva.

Vážná poranění utrpěl v sobotu v noci v Ostravě-Porubě i osmačtyřicetiletý muž, který ležel na silnici, kde ho přejel dvaašedesátiletý řidič. Podle mluvčí nebyl řidič pod vlivem alkoholu. „Zda byl pod vlivem návykové látky zraněný, konstatuje znalec po provedeném rozboru biologického materiálu," podotkla mluvčí. Řidiči hrozí až čtyřleté vězení.