Policie v těchto dnech obvinila řidiče, který v srpnu 2016 v dálničním klimkovickém tunelu na Ostravsku ohrožoval jiné auto a málem způsobil vážnou nehodu. Navíc se ukázalo, že celý incident byl nedorozuměním. Muži hrozí až osm let vězení. O případu v pondělí informovala Lenka Sikorová z moravskoslezské policie.

Agresivní motorista sedící za volantem vozidla VW Golf dojel v tunelu osobní automobil Opel s mladou rodinou se čtyřletým dítětem z Brněnska, která se vracela ze zahraniční dovolené. Vůz donutil k zastavení. Poté vystoupil, aby si s osádkou vyřídil účty. Jak později vyšlo najevo, spletl si auto.

„Řidič vozidla VW Golf zaparkoval v tunelu šikmo přes levý a pravý jízdní pruh a donutil mladou rodinu zastavit. Poté z auta vystoupil a začal vozidlo Opel obcházet, čehož pětatřicetiletý řidič využil a z místa ujel. Zastavil se až u nejbližší policejní služebny, kde celou věc oznámil,“ popsala situaci Sikorová s tím, že jen necelých dvacet vteřin poté, co automobily opustily tunel, projel místem kamion.

Zdroj: Policie ČR

Drama plné omylů začalo již za hranicemi s Polskem. „Když v nočních hodinách mladá rodina ve svém autě značky Opel překročila hranice s Polskem, povšiml si jeho řidič vozidla, které se na něj začalo takzvaně lepit zezadu. Zároveň střídavě rozsvěcelo a zhasínalo dálková světla. Řidič měl poté najet k jeho vozidlu zprava v odstavném pruhu a potom se zařadit vedle něj do levého pruhu,“ uvedla Sikorová.

Po nějaké době se uvedené auto ztratilo řidiči opelu z dohledu. Motorista z Brněnska pokračoval po dálnici D1 směrem ke klimkovickému tunelu.

„Před tunelem jej však vozidlo znovu dojelo, předjelo a zařadilo se těsně před něj. To, co následovalo v tunelu, se mnohým může zdát neuvěřitelné…,“ dodala Sikorová. Muž je obviněn z trestného činu vydírání. Hrozí mu až osm let vězení.

Při komplikovaném vyšetřování, které trvalo více než rok a půl, se ukázalo, že si agresivní muž vozidlo vybral omylem. „Automobil, který původně pronásledoval, se mu ztratil z dohledu a toto vozidlo zaměnil s dříve pronásledovaným,“ uzavřela Sikorová.