Na místě zasahovali hasiči a policisté. Domíchavač se za pomocí dvou hasičských vyprošťovacích speciálů podařilo vytáhnout až po dvou a půl hodinách.

„Ani nevím jak se to stalo. V osobním autě tudy projíždím každý den, takže to místo znám. Zřejmě jsem se zamyslel. Žádného výstražného světla jsem si nevšiml. Možná jsem ho přehlédl kvůli oslnění sluncem, fakt netuším," řekl Deníku na místě nehodě řidič.

Vozidlo se zastavilo v polovině podjezdu. Motorista se nejprve snažil situaci vyřešit vypuštěním pneumatik, což vedlo ke snížení výšky vozidla. Ani to však nestačilo.

Na místo dorazilo několik hasičských jednotek s těžkou vyprošťovací technikou. Velitel zásahu nakonec rozhodl o načerpání deseti kubických metrů vody do domíchavače. Tím došlo ke zvýšení hmotnosti vozu o deset tun a dalšími snížení jeho výšky. Nákladní auto poté hasiči zapojili za svou tatrovku, kterou dále zapřáhli za speciální vůz Mercedes Bizon. Hasičským vozům se poté na několikátý pokus podařilo domíchavač vyprostit a vytáhnout z podjezdu.

Během zásahu byla uzavřena železniční doprava na mostě. Vozidla jedoucí na Hlučín musela využít část podjezdu pro tramvaje a těžká vozidla. Škoda je odhadována na desítky tisíc korun. Řidiče domíchavače čeká pokuta.

Podobných případů se v minulých letech staly desítky. Viníky byli řidiči nákladních vozidel, kteří přehlédli, nebo nerespektovali dopravní značky, případně špatně odhadli výšku svých automobilů. U řady havárií zasahovali policisté a hasiči, kteří soupravy museli vyprostit. Některé z nehod skončily i zraněními. Od května roku 2009 podobných událostí výrazně ubylo. Stalo se tak po instalaci elektronické signalizace, která řidiče upozorňuje na omezení.

„Systém se osvědčil. Ze statistiky dopravních nehod za rok 2012 je zřejmé, že v daném podjezdu v ulici Hlučínské došlo pouze ke dvěma dopravním nehodám, kdy vozidla nerespektovala výstražný systém, pokračovala v jízdě a narazila do mostní konstrukce. Jedná se o klesající počet těchto excesů od instalace v roce 2009," řekla Deníku Andrea Vojkovská, mluvčí ostravského magistrátu, který instalaci systému financoval.

Nehoda domíchavače je v letošním roce první vážnější havárii v podjezdu.