Ve čtvrtek je zaměstnala nehoda nákladního vozu s přívěsem, který havaroval na dálnici D1 nedaleko Svinovských mostů v Ostravě. „Přívěs, ze kterého pomalu tekla na krajnici nebezpečná chladicí emulze, skončil opřený o betonové dílce na okraji dálnice. Jeden jízdní pruh ve směru na Olomouc byl několik hodin uzavřený," uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela. Vše se obešlo bez zranění

„Hasičům se podařilo v kanále zachytit celou část emulze, která vytekla na okraj dálnice, i tu, která tekla kanalizací na okraji dálnice. Použili na ni nasákavý sorbent. Současně jímali pomocí korýtka pomalu tekoucí emulzi z přívěsu, který vezl staré hadry, napuštěné emulzí, používané do těžké výroby. Hasiči nechali zachycenou emulzi odborně zlikvidovat," dodal Kůdela.

Ve středu více než čtyři hodiny zasahovaly tři jednotky hasičů u dopravní nehody polského kamionu značky Volvo v Třinci-Neborech. „Kamion s nákladem kovových nádob ležel při jejich příjezdu na střeše, když urazil sloup elektrického vedení. Jeho řidič vyvázl bez zranění. Hasičům se podařilo včas zachytit únik provozních kapalin, které vytekly z proražené palivové nádrže. Potom až do odpoledních hodin pečlivě přečerpali do dovezených nádob 600 litrů nafty," uvedl Kůdela s tím, že o vyproštění kamionu se měla po ukončení hasičského zásahu už postarat polská firma.